POTVRZENÁ ÚČAST 2024    

Zprávy

AERO Vodochody generálním partnerem tří dalších ročníků

14.02.2017, 11:45

Dnes byla ve vodochodské továrně za přítomnosti vzácných hostů slavnostně podepsána smlouva o generálním partnerství Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR na další tři ročníky akce. Jejím novým generálním partnerem se stalo AERO Vodochody AEROSPACE a.s., nejvýznamnější a největší český letecký výrobce.

„Jsme velice potěšeni, že novým generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je pro roky 2017 až 2019 právě společnost AERO Vodochody AEROSPACE a.s. Věříme totiž, že spojení nejvýznamnější bezpečnostní akce v České republice a největší české zbrojovky dává velký smysl,“ uvedl Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000, které je organizátorem této zářijové show a spoluorganizátorem květnového Dne otevřených dveří 21. základny taktického letectva Čáslav.

Zároveň s podpisem smlouvy o generálním partnerství Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR se AERO Vodochody se stalo generálním partnerem i druhé zmíněné akce, která se bude konat 20. května 2017 na čáslavském letišti.

„Je důležité, aby se naše společnost v České republice prezentovala v podobě, která plně odpovídá tomu, že jsme největším českým leteckým výrobcem a největší českou zbrojovkou. Věříme, že partnerství těchto dvou významných akcí vhodně přispěje k úspěchu našeho opětovného důrazu na vojenský program a výrobu celých letounů,“ řekl Giuseppe Giordo, prezident AERO Vodochody AEROSPACE a.s.

„Jsme rádi, že Jagello 2000 jakožto organizátor obou akcí dostalo důvěru nového vedení AERO Vodochody. Bereme to jako závazek, abychom navázali na dosavadní tři roky úspěšné spolupráce na úrovni hlavního partnerství Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR a v nové podobě generálního partnerství ji společně ještě rozvinuli. Věříme, že naše spolupráce povede k dalšímu rozvoji této akce a posune dál jak nás, tak našeho nového generálního partnera. Rád bych také poděkoval společnosti SAAB za generální partnerství v předchozích sedmi letech, které pro nás byly velkým přínosem, a naše spolupráce rozhodně nekončí,“ dodal Zbyněk Pavlačík. 

„Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil AČR plánujeme spojit s pravidelnou L-39 Users‘ Group, a tedy společně s Jagello 2000 dále rozvíjet odbornou stránku akce. Fanoušci show se pak mohou těšit třeba na předvedení dalších vývojových fází našeho nového slibného letounu L-39NG, jehož demonstrátor měl na této akci v roce 2015 světovou veřejnou premiéru a už v roce 2014 jsme zde představili jeho studii,“ doplnil Giuseppe Giordo.

Letoun L-39NG je moderní a efektivní cvičný typ určený jako jednotný a komplexní prostředek pro plnohodnotný výcvik moderních vzdušných sil. Letoun vychází z aerodynamické koncepce původních L-39, avšak využívá soudobé technologie a vybavení. Pohon obstarává vysoce moderní motor FJ44-4M dodávaný s údržbovým systémem TAP Blue, který uživatelům zajišťuje bezprecedentní letuschopnost a predikovatelnost údržbových nákladů. Avionika letounu je připravena pro výcvik budoucích pilotů letounů čtvrté a páté generace a může být do značné míry přizpůsobena požadavkům zákazníka. L-39NG je vybaven pěti závěsnými body pro nesení výzbroje. Součástí letounu je i široké spektrum simulačních technologií včetně zapojení do vysoce moderního taktického simulačního centra s cílem zvýšit účinnost výcviku. Další podrobnosti o novém letounu zjistíte na www.l-39ng.aero.

AERO Vodochody AEROSPACE a.s. se zaměřuje na vývoj a výrobu civilních a vojenských letadel a je největším leteckým výrobcem v České republice a jedním z nejstarších leteckých výrobců na světě. Aero je stálým partnerem řady armádních letectev. S více než 6000 dodanými letouny je Aero historicky největším výrobcem cvičných proudových letounů na světě. Nyní se zaměřuje vývoj a výrobu vlastních letounů, L-159 a L-39NG. Dále také podporuje všechny typy letounů z rodiny L-39. V oblasti civilního letectví je Aero partnerem největších leteckých výrobců v široké škále projektů, včetně několika risk-sharingových programů. Aero je zakládajícím členem Svazu českého leteckého průmyslu.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
AERO Vodochody AEROSPACE a.s.

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro