POTVRZENÁ ÚČAST 2024    

Zprávy

Dnů NATO v Ostravě se poprvé zúčastní prezident republiky

12.09.2014, 08:43

Letošního ročníku Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR se poprvé v historii akce osobně zúčastní nejvyšší velitel české armády - prezident České republiky Miloš Zeman. Ten nad celou akcí rovněž převzal osobní záštitu, což potvrzuje stále stoupající prestiž akce.

"Mohu potvrdit, že se pan prezident zúčastní Dnů NATO v neděli 21. září," uvedl Zemanův poradce Vlastimil Picek na tiskové konferenci, jíž se zúčastnil i Zbyněk Pavlačík za Jagello 2000, hlavního organizátora akce, a Anna Olszewska, generální konzulka Polska v Ostravě. Ta osobně oficiálně prezentovala roli Polska jako tzv. Speciální partnerské země, díky které bude prezentovat své ozbrojené síly i další bezpečnostní složky v opravdu širokém spektru.

 

TIP: Polsko je partnerskou zemí Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil 2014

Prezident Zeman naposledy navštívil Moravskoslezský kraj v říjnu loňského roku a do regionu se tak vrací po necelém roce. Nyní podle Picka spojí cestu se svým následným pracovním programem, kdy se chystá na Zlínsko.

Na mošnovském letišti se prezident Zeman mimo jiné může setkat se "známými tvářemi" - příslušníky Hradní stráže, kteří mají již potřetí připravenou pro diváky ukázku motocyklové čety a s nimiž bude možné se setkat i v rámci statické expozice.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Technologies, s.r.o.

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro