POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

Dny NATO v Ostravě uzavře jedinečný průlet Typhoonů

17.09.2016, 22:19

Druhý den letošních rekordních Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR slibuje daleko příznivější počasí, než které provázelo návštěvníky v sobotu. Do areálu ale láká i společný průlet minimálně tří letounů Typhoon, jež program na Letišti Leoše Janáčka Ostrava symbolicky uzavře.

První den této největší bezpečnostní show v Evropě dorazilo do areálu na 45 000 lidí. Ty neodradil ani občasný déšť, který neměl výrazný vliv ani na letový program. Předpověď na neděli slibuje téměř optimální počasí.

Ozdobou nedělního programu bude závěrečný průlet letounů Eurofighter Typhoon. Italský, rakouský a španělský tým již potvrdili svou účast, britský stále čeká na povolení.  „I pokud se uskuteční průlet pouze tří těchto strojů, bude se jednat o historický zážitek, který ještě na jiné evropské show nebyl k vidění,“ uvádí Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000. „Německo účast na tomto průletu již bohužel zamítlo a tak je jisté, že se nepodaří dostat do vzduchu všech pět letounů naráz.“

Jedinečný zážitek rovněž slibují italští akrobaté Frecce Tricolori, kteří si během včerejšího dne vysloužili obdivný jásot i potlesk přítomných diváků a kteří vystoupí již po poledni. Pozadu nezůstaly ani další letouny - český JAS-39 Gripen, francouzský Rafale nebo švýcarský F/A-18 Hornet.

Na ploše dynamických prezentací jsou pro příchozí zase přichystány atraktivní prezentace jordánského ženského komanda, Vězeňské služby či pořádkové policejní jednotky. Věříme, že si atmosféru druhého dne letošních Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR vychutnáte naplno.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro