POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

Dny NATO v Ostravě začínají v Minikině a Knihcentru

16.09.2014, 14:23

Dnům NATO v Ostravě & Dnům Vzdušných sil AČR bude opět předcházet doprovodný program, který již je neodmyslitelnou součástí akce. V Minikině Kavárna bude Česká televize ve čtvrtek promítat premiéry svých dokumentů, v pátek se pak piloti a účastníci akce přijdou představit veřejnosti do Domu knihy Knihcentrum.

„Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil Armády ČR se neomezují pouze na hlavní víkendovou show, ale nabízí i bohatý doprovodný program určený jak pro školy, tak pro širokou veřejnost. Tímto způsobem se snažíme o propojení bezpečnostní problematiky s jinými, neméně důležitými, oblastmi, mezi něž patří například historie,“ komentuje Zbyněk Pavlačík, předseda sdružení Jagello 2000.

Na programu Dne s dokumenty České televize bude promítání snímku Není charty bez „Androše“ z cyklu  Fenomén Underground určený pro žáky středních škol, od 17 hodin budou mít diváci příležitost shlédnout předpremiéru nového dokumentárního cyklu Raport o Velké válce k výročí první světové války. Jako bonus si Česká televize připravila promítání filmu Válečný kůň z režie Stevena Spielberga, jež začne v 19:30.

V pátek 19.9.2014 se bude možné v ostravském Domě knihy Knihcentrum setkat s osádkami letadel či dalšími účastníky, podiskutovat s nimi a dozvědět se více o jejich povolání.

„Mnoho lidí se ptá po možnosti autogramiády vystupujících. Bohužel je obtížné ji uskutečnit přímo na letišti, ale chtěli bychom těmito besedami lidem poskytnout možnost se s posádkami setkat a případně si i říci o autogram ještě před víkendovou show,“ dodává na závěr Pavlačík.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Technologies, s.r.o.

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro