POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

Dny NATO v Ostravě získaly prestižní ocenění!

16.03.2015, 14:50

Obrovské překvapení a velký úspěch v jednom zaznamenalo Jagello 2000, organizátor Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil Armády České republiky, na každoročním zasedání European Airshow Council (EAC), instituce, sdružující organizátory světových leteckých show, zástupce display týmů a experty, které se konalo 13. a 14. března v belgických Antverpách. Ze zasedání si Jagello 2000 opět přivezlo cenu, a to v podobě prvního místa v kategorii „PR a marketing“.

„Bylo to pro nás obrovské překvapení, protože loňský rok byl nabitý excelentními a vydařenými leteckými show v celé Evropě, které jejich organizátoři náležitým způsobem prezentovali v Antverpách. To, že jsme se v této konkurenci prosadili, a navíc byli nejlepší, považujeme za ohromný úspěch,“ přiznává Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000, organizující zářijovou show.

Ten nemohl být letošního zasedání EAC osobně přítomen, protože se účastnil pražské konference k budoucnosti nadzvukového a cvičného letectva za účasti velitelů vzdušných sil, aby se tam snažil dojednat účast některého z letectev na letošním ročníku. „Když mi kolegové tu zprávu psali, v první chvíli jsem nevěřil, protože jsme opravdu se žádným umístěním nepočítali,“ konstatuje Pavlačík. Podle něj je cena oceněním práce a úsilí všech, kteří se na této akci podílejí. „Cena patří všem našim kolegům od armády, policie, hasičů, záchranářů, celníků, vězeňské služby, městské policie, ale také našim partnerům a spolupořadatelům v čele s městem Ostrava, Moravskoslezským krajem, ministerstvy, Letištěm Leoše Janáčka Ostrava a bruselskou centrálou NATO. Bez jejich nasazení a podpory bychom společně nedokázali organizovat tak výjimečnou bezpečnostní show, jakou jsou Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil Armády České republiky,“ dodává.

„Výbor European Airshow Council a mezinárodní odborná porota se rozhodly udělit 1. místo Dnům NATO v Ostravě & Dnům Vzdušných sil Armády České republiky za výraznou, výjimečnou a kvalitní kampaň,“ vysvětluje důvody udělení ocenění prezident výboru Gilbert Buekenberghs. „Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil Armády České republiky jsou výborným příkladem profesionality jejich organizátorů při komunikaci s veřejností.“ Za českým projektem skončily dvě britské show – druhé místo připadlo Dawlish Airshow a třetí Royal International Air Tattoo, což je jedna z nejprestižnějších show světa.

Letošní úspěch je navíc korunován skutečností, že největší evropská bezpečnostní show organizovaná v Ostravě uspěla za posledních pět let co je členem EAC hned čtyřikrát (2011: 1. místo, 2013: 3. místo, 2014: 3. místo, 2015: 1. místo). Jedná se přitom o úspěch, který nemá obdoby ani v historii samotného udělování cen. Při pohledu na tuto statistiku je nutné podotknout, že toto ocenění tvrdé práce nelze považovat za náhodu. „Jde zároveň o jeden z nástrojů, jak nás držet na mapě nejvýznamnějších evropských akcí, v povědomí a zájmu. Samozřejmě je to rovněž obrovský závazek do budoucna,“ uzavírá Pavlačík.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro