POTVRZENÁ ÚČAST 2024    

Zprávy

DŮLEŽITÉ: Než vyrazíte na akci - bezpečnostní opatření!

11.09.2018, 18:24

Na základě zkušeností z předchozích ročníků Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil Armády České republiky Vám opět přinášíme několik důležitých informací, které byste měli vědět ještě před tím, než vyrazíte do areálu akce.

Od počátku se zaměřujeme na zvyšování bezpečnostního standardu na naší akci, a proto platí v areálu Letiště Leoše Janáčka Ostrava Návštěvní řád, který pro letošní ročník prošel aktualizací. Obdobně je dostupný Kodex akce, u něhož věříme, že skrze několik pravidel přispěje k zajištění našeho primárního cíle, a to dlouhodobé spokojenosti návštěvníků, účastníků a partnerů.

Cíli akce a jejímu programu je vždy nadřazena celková bezpečnost účastníků a návštěvníků. Abychom toto byli schopni dodržet, žádáme Vás, abyste se detailněji seznámili nejen s Návštěvním řádem akce a Kodexem akce, ale i následujícími důležitými upozorněními a pokyny. 

Obdobně jako v předchozích letech budou zavedeny bezpečnostní prohlídky na vstupech do areálu, které jsou naprostým standardem pro akce tohoto rozsahu a formátu (např. Colours of Ostrava, Zlatá tretra Ostrava, Olympijský park Ostrava, apod.). Ty nejen zvyšují bezpečnost návštěvníků, ale rovněž pohámají kontrolovat dodržování zmiňovaných pravidel. Prosíme návštěvníky, aby si s sebou na akci nebrali věci, jež jsou Návštěvním řádem zakázané či mohou být označeny jako nebezpečné. Upozorňujeme, že z organizačních důvodů nezřizujeme na tyto předměty u vchodů úschovny a návštěvníci s nimi nebudou do areálu vpuštěni. Mohou je odložit u bezpečnostní služby, avšak bez záruky vrácení či náhrady.

Abyste si užili letošní skvělý program, ve vlastním zájmu omezte počet a velikost svých zavazadel, které přinášíte do areálu. Čím méně batohů a objemných zavazadel bude muset být kontrolováno, tím komfortnější a plynulejší bude Váš vstup do areálu. Připravili jsme soubor opatření, které ve spolupráci s Vámi k tomu rovněž mohou přispět:

  • kontroly započnou s dostatečným předstihem (brána č. 1 v 6:30, brána č. 2 v 6:30, brána č. 3 v 8:30);
  • prostory akce budou otevřeny v 8:30;
  • centrální parkoviště bude otevřeno od 6:30.


Upozorňujeme, že dle Návštěvního řádu platí zákaz vnášení střelných zbraní všech kategorií (A, B, C, D) a jiných předmětů, které mohou být použity jako zbraně (např. baseballové pálky, obušky apod.), či maket připomínajících zbraň. Dále platí zákaz vnášení všech předmětů, které budou z naší strany vyhodnoceny jako nebezpečné.

Další zakázané předměty: pyrotechnické předměty, omamné a psychotropní látky, laserová ukazovátka, balónky, modely letadel, drony a amatérské i profesionální radiostanice, vyjma radiostanic a dronů schválených organizátorem akce. Zakázán je také vstup s koly i koloběžkami (vč. elektrického pohonu) do areálu akce. K jejich úschově slouží tři kolárny, o nichž naleznete více informací zde.

Do areálu je rovněž zakázán vstup s domácími zvířaty, a to zejména psy a kočkami, vyjma psů se zvláštním statusem (policejní psi, asistenční psi apod.).

Další důležitá upozornění:
  • Nepouštějte děti na akci samotné. Do areálu je zakázán vstup osobám mladším 15 let bez doprovodu dospělé osoby;
  • Neoblékejte si komplety ani části současných či historických uniforem. Vstup v nich do areálu je zakázán;
  • Ujistěte se, že máte u sebe doklad totožnosti (občanský průkaz, cestovní pas). Můžete být požádáni ze strany bezpečnostních složek či pořadatelů o jeho předložení;
  • V areálu jsou instalovány kamery. Svým vstupem do areálu souhlasíte se zachycením své podoby na fotografiích a audiovizuálních záznamech a dáváte svolení k jejich šíření pro potřeby organizátora akce;
  • Vstupem do areálu souhlasíte s Návštěvním řádem a Kodexem akce. Jste si zároveň vědomi, že jejich porušení znamená nevpuštění do areálu či vykázání z něj.
     
Naše doporučení:
  • Naplánujte si cestu s dostatečným předstihem a časovou rezervou (hrozí tvorba kolon);
  • Zvažte cestování s velkými batohy a jinými objemnými zavazadly;
  • Děti vybavte chrániči sluchu, kartičkou s kontaktními údaji a v případě malých dětí zvažte jejich účast;
  • Nastudujte si plánek přístupových tras do areálu, plánek areálu a rozmístění jednotlivých sektorů (mají různou barvu a čísla) a východů z něj – usnadníte si tak svůj pohyb a orientaci v areálu;
  • Dávejte pozor na hlášení v reproduktorech a Rádiu DNY NATO (můžete poslouchat komentář programu v mobilu), na velkoplošné obrazovce a čtěte naváděcí tabule.
     

Nejenom Váš nezapomenutelný zážitek z návštěvy Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR, ale i zdárný a bezpečný průběh akce je pro nás prioritou. Připravili jsme pro Vás exkluzivní program a snažili se zvýšit Váš komfort a bezpečnost. Věříme, že nebudete lhostejní vůči okolí a spolu s námi přispějete k tomu, že budete z areálu odcházet spokojení. Pokud si všimnete něčeho neobvyklého a podezřelého, co by mohlo naší akci narušit, prosím, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím pořadatelské služby či bezpečnostní agentury. Děkujeme a přejeme Vám příjemně prožité Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil Armády České republiky 2018.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
AERO Vodochody AEROSPACE a.s.

 

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro