POTVRZENÁ ÚČAST 2024    

Zprávy

Na Mošnově se opět představí americký podnik Bell

11.09.2018, 14:18

Také společnost Bell bude přítomna na akci Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil AČR, kde budou mít návštěvníci příležitost poprvé na českém území vidět a „zažít“ plně funkční verzi víceúčelového vrtulníku Bell UH-1Y Venom a stroje Bell 505 Jet Ranger X.

Návštěvníci si budou moci na statické kázce prohlédnout vrtulník UH-1Y, jejichž pořízení Ministerstvo obrany ČR zvažuje v rámci výběrového řízení na víceúčelové vrtulníky. Stroje Venom, které byly vybrané pro podporu globálních misí Námořní pěchoty Spojených států v příštích čtyřech desetiletích, ztělesňují nejnovější generaci užitkových vrtulníků společnosti Bell schopných pracovat i v těch nejextrémnějších podmínkách, od arktického chladu až po pouštní vedro, a zároveň provádět široké spektrum misí, od bojových úkolů až po pomoc při katastrofách.

Linie Huey amerického výrobce helikoptér může být vysledována zpět až k bojovým akcím ve Vietnamu, dnešní Bell UH-1Y je však zcela moderním leteckým strojem přizpůsobeným potřebám námořní pěchoty, který je o generace napřed před svými předchůdci co se týče efektivity, výkonu či bezpečnosti, což z něj ve výsledku dělá dokonalý taktický víceúčelový vrtulník.
 
Na statické prezentaci se rovněž představí i vrtulník pro civilní účely Bell 505 Jet Ranger X. Model 505 je nový pětimístný stroj od společnosti Bell vyznačující se bezpečností, účinností a spolehlivostí díky využití pokročilé technologie letecké techniky. S osvědčenými dynamickými komponenty, moderním aerodynamickým designem a dvoukanálovým motorem FADEC Turbomeca Arrius 2R představuje nejvyšší hodnotu ve své třídě.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
AERO Vodochody AEROSPACE a.s.

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro