POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

Nad Mošnovem opět zahřmí francouzský tým Ramex Delta

13.04.2015, 10:42

Svou účast na letošních Dnech NATO v Ostravě & Dnech Vzdušných sil AČR oficiálně potvrdil další akrobatický tým. Z Francie po třech letech dorazí Ramex Delta, který při svých vystoupeních se dvěma letouny Mirage 2000N předvádí reálné bojové manévry.

V roce 2012 se Francie na Mošnově představila naposledy a Ramex Delta si zde odbyl svou zahraniční premiéru. Letos by se mělo jednat pouze o jedno ze dvou zahraničních vystoupení tohoto týmu. „Přestože se neoficiální informace o účasti Ramex Delta v Ostravě objevily na internetu již před značnou dobou, až nyní přišlo potvrzení i oficiální cestou a až nyní tedy o jeho účasti můžeme informovat,“ uvádí Zbyněk Pavlačík z Jagello 2000. „Tým posílá své pozdravy ve formě fotografií a propagačního spotu z loňské sezóny, který můžete zhlédnout níže."

Mirage 2000 ve verzi N je jednomotorový stíhací letoun, který se schopen nést jaderné střely. Posádka Ramex Delta tedy patří do strategických vzdušných sil a může vykonávat mise jaderného odstrašení. Od většiny ostatních akrobatických týmů se Ramex Delta liší tím, že nepředvádí pouze efektní ukázky a krajní schopnosti svých strojů, ale i vzhledem ke tomu svému zařazení jejich sestava vychází z reálných situací. "Právě realističnost jejich manévrů, které by mohli využít i při vedení bojové činnosti, je to, co je dělá výjimečnými a je to směr, kterým bychom se chtěli na naší akci ubírat, podobně jako v případě pozemních ukázek" doplňuje Pavlačík.

„Tým by zde měl zakončit svou sezonu a mimo Francii bude vystupovat pouze v Ostravě a ve Velké Británii na Air Tattoo. Pokud si osádka ze všech akcí, jež se letos konají, vybrala právě tu naši, vnímáme to z jejich strany jako velké uznání pro Dny NATO,“ uzavírá Pavlačík.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro