POTVRZENÁ ÚČAST 2024     

Zprávy

Při Dnech NATO navštivte též Ostravu a Moravskoslezský kraj

24.08.2016, 08:11

Dny NATO v Ostravě a Dny Vzdušných sil Armády ČR se již tradičně konají na Letišti Leoše Janáčka Ostrava, které slouží jako letecká brána do Ostravy, největšího města Moravskoslezského kraje. Jak Letiště Leoše Janáčka Ostrava, statutární město Ostrava i Moravskoslezský kraj se na organizaci show dlouhodobě podílejí.

Největším městem Moravskoslezského kraje a zároveň třetím největším městem České republiky je Ostrava. Dnes „zelené“ a čisté město se pyšní dlouholetou průmyslovou historií, jejímž symbolem se stala národní kulturní památka Dolní Vítkovice. Právě v nich se 14. září bude konat Akční odpoledne, které přímo v Ostravě nabídne upoutávku techniky k Víkendové show. Dolní Vítkovice mohou návštěvníci Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR navštívit i po akci, protože pro ně budou na stánku Dolních Vítkovic na letišti v Mošnově u velkoplošné obrazovky připraveny slevové poukazy na vstup do Malého nebo Velkého světa techniky ve výši 20 %.

Ostrava se v současnosti díky několika univerzitám, vyspělému technologickému zázemí, široké nabídce obchodu a služeb a kulturním a sportovním střediskům řadí mezi nejmodernější města republiky. Město hostí nejen Dny NATO v Ostravě a Dny Vzdušných sil Armády ČR, ale i další významné události, jako jsou například atletický mítink Zlatá tretra nebo hudební festival Colours of Ostrava. Město je tak atraktivní nejen pro turisty, investory nebo studenty, ale i pro rodiny jako místo pro spokojený život.

Sám Moravskoslezský kraj se může pyšnit unikátní polohou na hranici tří států téměř v srdci evropského kontinentu. Díky své rozloze a rozmanitosti poskytuje veřejnosti mnoho různých druhů vyžití. Zatímco pohoří Jeseníků a Beskyd nabízí možnost turistických výletů a zimního lyžování, nejrůznější hrady a zámky, z nichž je možné zmínit například hrady Hukvaldy a Štramberk, svým návštěvníkům přibližují historii kraje.

Jako hlavní vstupní brána do Ostravy a celého Moravskoslezského kraje se prezentuje Letiště Leoše Janáčka Ostrava, kde se show Dny NATO v Ostravě koná. Letiště se stále rozvíjí, je možné se zde setkat jak s letouny světových, tak domácích leteckých společností, které každý třetí zářijový víkend pravidelně doplní desítky vojenských strojů z řady spojeneckých zemí. Letos to bude 17. a 18. září!

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro