POTVRZENÁ ÚČAST 2024    

Zprávy

Připomeňte si české veterány s Vojenským fondem solidarity

09.11.2018, 12:49

Letošní Den veteránů připadá na 100. výročí konce první světové války a nabízí tak mimořádnou příležitost k připomenutí veteránů, hrdinů i obětí válečných konfliktů. V České republice bude jeho význam ještě umocněn vzpomínkou na čtyři vojáky Armády ČR, kteří letos zahynuli v Afghánistánu. Podpořit naše veterány a jejich rodiny můžete koupí vlčího máku od Vojenského fondu solidarity, na jejichž pořízení přispělo Jagello 2000, přispět můžete i do sbírky na pomoc pozůstalým po štábním praporčíkovi in memoriam Tomáši Procházkovi.

Správcem této sbírky, která potrvá až do 23. listopadu, je Nadační fond speciálních sil. Tomáš Procházka byl příslušníkem Centra vojenské kynologie Chotyně a nikolitedy přímým příslušníkem speciálních sil, avšak v afghánské provincii Herát působil po jejich boku ve prospěch mise jako specialista, kterého vojáci 601. skupiny speciálních sil vnímali jako „svého“. Vyhlášením sbírky tak chtějí vzdát čest jeho památce a zajistit pomoc pozůstalým. 

Své příspěvky můžete zasílat na sbírkový účet číslo 43-9412310217/0100, variabilní symbol 601, případně díky spolupráci s Vojenským fondem solidarity rovněž prostřednictvím dárcovské SMS ve tvaru DMS VFS 30 nebo DMS VFS 60 nebo DMS VFS 90 (podle toho, jakou částku se rozhodnete věnovat) na číslo 87777.

Svou podporu válečných veteránů pak můžete veřejně ukázat nošením symbolického květu vlčího máku na klopě. Zakoupit jej lze na vzpomínkových akcích i od Vojenského fondu solidarity, jemuž na pořízení těchto květů přispělo Jagello 2000 částkou téměř 75 tisíc Kč.

Informace o Dni válečných veteránů na stránkách Ministerstva obrany ČR

Vojenský fond solidarity podpořili rovněž návštěvníci Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR, kteří do kasiček v areálu akce vhodili 60 399 Kč. 

Všem přispěvatelům děkujeme jménem Vojenského fondu solidarity za podporu.

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
AERO Vodochody AEROSPACE a.s.

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro