POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

Protiletadlovci budou v dynamické ukázce chránit mechanizovanou brigádu

30.08.2016, 14:55

I v letošním roce Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR se diváci mohou těšit na společnou dynamickou ukázku české armády. Zapojí se do ní i příslušníci 25. protiletadlového raketového pluku ze Strakonic, kteří na akci představí techniku, s níž chrání vzdušný prostor České republiky.

V dynamické ukázce, do které se zapojí vojáci z několika útvarů Armády ČR, bude předveden protiletadlový raketový komplet S-10M. Jeho úkolem bude chránit pozemní jednotku 7. mechanizované brigády před napadením ze vzduchu.

Zájemci o více informací pak mohou navštívit prostor statických ukázek, kde bude mít 25. protiletadlový raketový pluk svou prezentaci. Kromě zmiňovaného systému S-10M bude k vidění protiletadlový raketový komplet RBS-70, lehké obrněné vozidlo Dingo nebo nákladní automobil Tatra 810 PVO. Vojáci představí i průzkumné radiolokační čidlo ReVISOR a aparaturu vzdušného pozorovatele.

25. protiletadlový raketový pluk byl zřízen v roce 2000 v rámci reorganizačních a redislokačních změn na brigádním systému velení a jeho primárním úkolem je zabezpečení protivzdušné obrany České republiky a objektů státního významu (tj. jaderných elektráren, leteckých základen, průmyslových aglomerací a dopravních uzlů).

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro