POTVRZENÁ ÚČAST 2024    

Zprávy

Uděláme vše pro to, aby se vystoupení Saudi Hawks zítra uskutečnilo

16.09.2017, 19:25

I přes nepříznivé počasí se na sobotní program do areálu Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR vypravilo přes 65 000 návštěvníků, aby mimo jiné zhlédlo vystoupení akrobatické skupiny Saudi Hawks. To bylo z důvodu nízké oblačnosti, jež se objevila v prostoru vystoupení, bohužel zrušeno, jejich dynamická ukázka je však nadále na zítřejším programu.

Jak uvádí letový ředitel Dnů NATO plukovník Jaroslav Míka, nevyhovující letové podmínky nelze brát na lehkou váhu: „Létat se sedmičlennou skupinou vyžaduje velmi dobrou viditelnost, aby se piloti během ukázky bezpečně viděli a neohrozili tak sebe ani diváky. Velice nás to mrzí, ale bezpečnost návštěvníků i vystupujících je pro nás prioritou.“

S vystoupením této akrobatické skupiny se však nadále samozřejmě počítá v rámci nedělního programu. „Uděláme vše pro to, aby se dynamická ukázka Saudi Hawks v neděli uskutečnila. Z tohoto důvodu je pro ně mimořádně vyčleněn čas již v 10:10. Pokud v tuto dobu nebudou příznivé letové podmínky, náhradní možností je, že budou vystupovat od 15:30 a uzavřou celý program Dnů NATO,“ vysvětluje předseda Jagello 2000 Zbyněk Pavlačík.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
AERO Vodochody AEROSPACE a.s.

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro