POTVRZENÁ ÚČAST 2024    

Zprávy

Vězeňská služba ČR zabrání útěku z vězení

06.09.2017, 10:59

Vězeňská služba České republiky se i letos bude prezentovat na Dnech NATO v Ostravě & Dnech Vzdušných sil AČR. Návštěvníci uvidí premiérovou dynamickou ukázku zobrazující zabránění útěku vězněných osob z věznice nebo historický i současný vozový park Vězeňské služby ČR.

Obdobně jako v loňském roce si příslušníci Vězeňské služby ČR připravili pro návštěvníky dynamickou ukázku, která bude zahrnovat dosud neprezentovaný scénář. „Předvedeme ukázku, která je založena na skutečné události z minulosti. Jedná se o útěk vězněných osob z výrobní zóny věznice za využití zásobovacího vozidla a jejich následné zneškodnění naším zásahovým týmem,“ prozradil generální ředitel Vězeňské služby ČR Petr Dohnal.

V rámci statické prezentace si pak bude možnost prohlédnout jednu standardní celu a jednu renovovanou celu i s vybavením, donucovací prostředky používané vězeňskou ostrahou či uniformy příslušníků Vězeňské služby ČR a oděvy vězňů. Návštěvníci se budou rovněž moci podívat na nedovolené předměty, které byly zabaveny vězňům jako například úkryty na mobil, tetovací prostředky, drogy nebo zbraně.

„Novinkou v rámci statické ukázky bude představení vozového parku Vězeňské služby ČR, a to nejen v současné verzi, ale také ve verzi retro. Návštěvníci tak budou mít jedinečnou možnost vidět naše vozidla, která nyní běžně jezdí, společně s vozidly, jež nám sloužila v minulosti. Na naší expozici tedy bude parkovat celkem 12 vězeňských vozidel včetně autobusů,“ doplnil Dohnal. Jedná se například o eskortní vozidla typu VW Crafter, VW LT 46, A31 či A21F.

V neposlední řadě se mohou návštěvníci těšit na seznámení se s vývojem a posláním Vězeňské služby ČR či působením Střediska hospodářské činnosti, které vězně zaměstnává, a zároveň nabízí své produkty z oblasti nábytku a kovovýroby či poskytuje služby v oblasti prádelnictví a tiskařství. V tomto kontextu budou prezentovány také výrobky vězňů a projekty, které se týkají zaměstnávání odsouzených.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
AERO Vodochody AEROSPACE a.s.

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro