POTVRZENÁ ÚČAST 2024    

Zprávy

Vyzkoušejte si vozy ŠKODA AUTO na terénním polygonu

14.09.2017, 13:55

ŠKODA AUTO Česká republika, která je pátým rokem v řadě exkluzivním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR, si i tentokrát pro návštěvníky připravila celou řadu zajímavostí, a to včetně prezentace nejrychlejšího vozu OCTAVIA RS245 a závodního speciálu FABIA R5. Návštěvníci budou mít také možnost projet se ve vozidlech ŠKODA na terénním polygonu.

„Významné podpory ze strany společnosti ŠKODA si velmi vážíme, sám jsem navýsost spokojeným uživatelem ŠKODA SUPERB COMBI, takže jsem moc rád, že můžeme spojit jména největší bezpečnostní show v Evropě a ŠKODA AUTO. Organizační tým štábu totiž mimo jiné využívá flotilu vozů RAPID, pro přepravu hostů se pak používají vozy ŠKODA SUPERB,“ říká předseda Jagello Zbyněk Pavlačík. „Návštěvníci se mohou na vlastní kůži přesvědčit o terénních schopnostech modelů KODIAQ a OCTAVIA SCOUT na ŠKODA 4x4 Off-Road polygonu. Nejen pro technicky založené návštěvníky bude nachystána expozice, jež byla připravena ve spolupráci s odborníky z oddělení Výzkumu dopravní bezpečnosti ŠKODA AUTO. Tam zájemci uvidí řezy modelů aut, kterým dominuje KODIAQ, věrně zobrazující veškeré prvky aktivní a pasivní bezpečnosti vozu, stejně jako použitá technická řešení,“ dodává Pavlačík.

Exkluzivnímu partnerství odpovídá i exkluzivní prezentace na místě konání akce. Mobilní showroom značky ŠKODA představí všechny modelové řady napříč výrobním programem tradiční české automobilky. Chybět nebude ani speciálně upravený model KODIAQ pro potřeby Zdravotnické záchranné služby či sportovní model OCTAVIA RS245, který je nejrychlejším vozem této modelové řady všech dob, a to díky dvoulitrovému čtyřválci TSI s výkonem 180 kW (245 koní) a sedmistupňové dvouspojkové převodovce DSG. Na místě budou také dva plně pohyblivé rallyové trenažery, v nichž zájemci zažijí pocity továrních pilotů na trati rychlostní zkoušky, což bude doprovázenou výstavou závodního speciálu Fabia R5.

Ve ŠKODA zóně se návštěvníci mohou těšit na kompletní modelovou řadu české automobilky. Na své si zde přijdou dospělí i děti, pro které bude připravena řada doprovodných aktivit a atrakcí.

„V automobilové branži vnímáme jako nejvyšší prioritu bezpečnost cestujících, ale v současném neklidném světě získává na významu téma bezpečnosti v obecné rovině. Právě precizní fungování ozbrojených sil je nezbytnou podmínkou pro zachování bezpečného veřejného prostoru. Bezpečnost v nejširším slova smyslu je také náplní této akce a nás velmi těší, že již pátý rok můžeme být její součástí. Věříme, že naše přítomnost návštěvníky zaujme,“ vysvětluje ředitel ŠKODA AUTO Česká republika Luboš Vlček.

ŠKODA AUTO, sídlící od svého založenív Mladé Boleslavi, je jednou z nejstarších automobilek na světě, své kořeny totiž datuje do roku 1895. V současnosti provozuje tři výrobní závody v České republice, dále vyrábí také v Číně, Rusku, na Slovensku, v Alžírsku a v Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství. Mimo to produkuje vozy také na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery. V roce 2016 dodala zákazníkům celosvětově více než 1 milion vozů.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
AERO Vodochody AEROSPACE a.s.

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro