POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

Dny NATO se předpovědi počasí nezaleknou !!!

15.09.2017, 09:57

Další ročník Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR se nezadržitelně blíží a přestože dosavadní předpovědi počasí nejsou ideální, rozhodně se návštěvníci nemusí obávat rušení víkendového programu. Za celou akcí stojí více než roční intenzivní přípravy, což se odráží mimo jiné i na množství statických ukázek, které přinesou řadu zahraničních premiér.

Obdobně jako návštěvníci, i my pozorně sledujeme předpověď počasí pro blížící se víkend, která prozatím pro mnohé nemusí vypadat příliš pozitivně. Loňský ročník Dnů NATO je však důkazem, že i když počasí nevychází dle našich představ, zásadně neovlivňuje program akce. To se týká i dynamických ukázek, které jsou pro diváky obvykle největším lákadlem.

"Každoročně se snažíme návštěvníkům naší show připravit bohaté a různorodé zážitky a ani letošní ročník není výjimkou. Samotné počasí je do jisté míry nepředvídatelné, o čemž jsme se přesvědčili i v tomto týdnu, kdy dle úterní předpovědi mělo včera celý den pršet a nakonec jsme si užívali modrou oblohu,“ vysvětluje předseda Jagello 2000 Zbyněk Pavlačík a dodává: „Z loňského ročníku jsme si zároveň odnesli cennou zkušenost, kdy i přes nepřízeň počasí nebyl sobotní program nijak ovlivněn. Věříme proto, že návštěvníci se nezaleknou dosavadních předpovědí a užijí si Dny NATO naplno.“

„U bojových letounů, které jsou navrženy pro operace ve všech podmínkách, nemají přeháňky či dešťové srážky velký vliv na jejich letové schopnosti. Důležitějšími atributy jsou výška oblačnosti, viditelnost a poryvy větru, na základě kterých vystupující piloti zvolí jednu ze tří nacvičených sestav,“ dodává letový ředitel akce plukovník Jaroslav Míka.  I přesto je třeba mít na paměti, že bezpečnost návštěvníků i účastníků pro nás představuje primární cíl. V případě jakýchkoli změn v programu budou diváci bezprostředně informováni moderátorem či skrze naši mobilní aplikaci.  

Dynamické ukázky navíc nejsou to jediné, co může víkendový program Dnů NATO, největší bezpečnostní show v Evropě, nabídnout. Na stojánce se návštěvníkům představí velký počet strojů, které se na mošnovském letišti budou prezentovat vůbec poprvé. Jedná se například o kanadský bojový letoun CF-18 Hornet, slovenský vrtulník UH-60 Black Hawk, německý dopravní letoun Dornier 228, stíhací letoun MiG-15 společnosti Czech Flying Legends či turecký letoun včasné výstrahy E-7T Peace Eagle.

Opomenout samozřejmě nelze ani divácky oblíbené americké strategické bombardéry B-52 Stratofortress a B-1B Lancer společně s tankovacím letounem KC-135 Stratotanker. Stranou také nezůstávají ani premiérové účasti z řad pozemní techniky, ať se již jedná o bojová vozidla pěchoty Puma a Lynx, obrněný kolový transportér Corsac 8x8 nebo MRAP obrněnec Oshkosh M-ATV.

 

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
AERO Vodochody AEROSPACE a.s.

 

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro