POTVRZENÁ ÚČAST 2024    

Zprávy

Jaké budou XX. Dny NATO? Zážitek pro diváky!

17.08.2020, 12:46

Přípravy na letošní Dny NATO v Ostravě &  Dny Vzdušných sil AČR vstupují do poslední fáze a bez nadsázky můžeme říct, že jubilejní dvacátý ročník bude opravdu výjimečný. Podle motta „pro diváky, bez návštěvníků“ akce živě nabídne tradiční i premiérové ukázky armádních a bezpečnostních složek, které budete moci sledovat v pohodlí svých domovů.

V uplynulých týdnech jsme záměrně omezili naši komunikaci, abychom mohli zhruba měsíc před akcí přijít s co nejúplnějšími informacemi. O to více úsilí jsme věnovali tomu, aby se tento ročník Dnů NATO mohl uskutečnit v distanční podobě a aby v tomto pojetí nabídl všem sledujícím co nejsilnější zážitek.

„Vývoj epidemiologické situace v České republice a v Moravskoslezském kraji bohužel ukázal, že opravdu není možné plánovat akci pro návštěvníky. Mrzí nás to, snažili jsme se pro to udělat maximum, ale bezpečnost pro nás vždy byla a bude prvořadá,“ uvádí Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000 a hlavní organizátor Dnů NATO v Ostravě. „Uskutečnit Dny NATO v Ostravě tímto způsobem bylo naším nejtěžším rozhodnutím za celých 20 let konání této akce. Jedním z nejsilnějších argumentů byl ale fakt, že ji každoročně živě sleduje na 300 tisíc lidí v přímém přenosu České televize a další tisíce prostřednictvím dalších médií. Dny NATO se tak uskuteční v podobném režimu jako současné sportovní a jiné akce." 

„Počínaje tiskovou konferencí, jež se uskuteční tento pátek 21. srpna, začneme zveřejňovat více podrobností jak o programu, tak o chystaných způsobech přenosu a plánovaných prostředcích,“ dodává Pavlačík. „Dobrou zprávou však je, že ani zpřísněná opatření akci tak, jak ji chystáme, neohrozí. S našimi partnery usilujeme o to, abychom všem divákům zajistili co nejlepší podmínky. Slibně se vyvíjí jednání o využití technologie, která nikdy nebyla takto na žádné akci pro veřejnost využita.“

Svá vystoupení na akci potvrdili všichni tradiční čeští účastníci, kteří chystají atraktivní pozemní dynamické ukázky, o letový program se pak kromě českých vzdušných sil postarají i zahraniční letectva. Žádná z ukázek přitom nebude promítána ze záznamu a vše bude probíhat živě v areálu. Součástí programu, jenž je již nyní zcela zaplněn, bude i několik atraktivních novinek, u nichž by ani záznam nebyl možný, a tak i letos bude stát za to sledovat největší bezpečnostní akci v Evropě.

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
Saab AB

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro