POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

Moderní Public Address systém od společnosti MESIT

16.09.2020, 20:12

MESIT (společnost skupiny OMNIPOL) je dlouholetým výrobcem prostředků taktické komunikace a spolehlivým partnerem Armády České republiky. Vyrábí a dodává ucelené řešení v podobě radiostanic a vozidlových interkomů včetně vlastních náhlavních hovorových souprav. Využívá své zkušenosti s vlastním vývojem produktů pro obrannou techniku a uvádí na trh systém pro hlasité oslovení okolí vozidla, Exterkom VICM 300, který reaguje na současné i budoucí potřeby vojenských operací.

Potřebu řešit problematiku komunikace vojenských vozidel s okolím identifikoval MESIT již před mnoha lety. Operující jednotky přepravující se v bojových vozidlech musí mít možnost vést aktivní komunikaci s obyvatelstvem. Tuto komunikaci je vhodné vést přímo z prostoru vozidla, poskytujícího posádce potřebnou balistickou ochranu.

Snadná zástavba a odolnost

Exterkom VICM 300 se skládá z řídicí jednotky a reproduktorů. Řídicí jednotka je srdcem celého systému a je instalována ve vnitřním prostoru vozidla. Vysoce odolné reproduktory jsou umístěny na otočné věži, popř. korbě bojového vozidla. Exterkom lze provozovat jako zcela autonomní systém. Instalaci lze snadno provést na řadu vojenských či policejních vozidel, plavidel, případně na mobilní místa velení či předsunuté základny, a to prakticky bez omezení. Odolné provedení umožňuje použití zařízení i ve velmi náročných terénních či klimatických podmínkách.

Dosah stovky metrů

Mezi základní vlastnosti systému patří schopnost posádky vozidla promlouvat ke svému okolí až do stovek metrů. Samozřejmostí je snadnost obsluhy a možnost ovládání hlasitosti vnějších reproduktorů. Základní komunikaci posádky vozidla s okolím lze rovněž doplnit schopností generování předem nahraných hlášení v libovolném jazyce. Právě tato vlastnost je zcela nezbytným předpokladem pro nasazení v zahraničních operacích.

Exterkom je nové a perspektivní zařízení s rozvojovým potenciálem do budoucna. Je realizováno s nejmodernějšími integrovanými obvody a použité technické řešení a technologie zajišťuje vysokou spolehlivost výrobku v reálných podmínkách bojových operací. Systém splňuje potřebné požadavky vojenských standardů jako jsou MIL-STD-810, MIL-STD-461 apod. Vysoká pozornost byla věnována odolnosti zařízení při působení vlivů elektromagnetických polí. Exterkom je konkrétní nabídkou moderní armádě k ochraně životů vojáků i civilního obyvatelstva.

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
Saab AB

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro