POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

Na Dnech NATO nebudou chybět armádní agentury ani další podpůrné složky

13.09.2019, 13:24

Návštěvníci Dnů NATO v Ostravě &Armádu ČR se kromě pozemních sil a letectva budou moci seznámit i s činností a vybavením dalších útvarů a složek začleněných pod Armádu ČR či ministerstvo obrany.

Tyto logistické, výcvikové a jiné podpůrné útvary se tradičně prezentují ve statických expozicích, příslušníci Aktivní zálohy Krajského vojenského velitelství Ostrava se však opět představí i v ukázce činnosti družstva během ochrany prvku kritické infrastruktury, která proběhne ve spolupráci s příslušníky Policie ČR. Touto ukázkou na ploše D02 pak doplní již oznámenou prezentaci kynologů Celní správy, Městské policie Ostrava a Policie ČR.

„Nebojové útvary a složky hrají klíčovou podpůrnou roli celé Armádě ČR, a proto bychom rádi návštěvníky akce seznámili i s jejich významem,“ vysvětluje Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000. „I když se tyto jednotky neprezentují obřími letouny ani stíhačkami, jejich zapojení a statické expozice dotváří celou atmosféru a umožňují návštěvníkům si zblízka prohlédnout nezbytné vybavení a zázemí, bez nichž by se česká armáda neobešla.“

Rozsáhlou expozici vozidel přichystalo Velitelství Výcviku - Vojenská Akademie Vyškov, díky kterému uvidíme obrněné vozidla Pandur, Dingo či Iveco, svou automobilovou techniku představí i Vojenská policie.

V expozici Agentury vojenského zdravotnictví, která si připravila ukázku operačního sálu, lékárny, ale také márnice, můžou návštěvníci vidět, jak funguje vojenské zdravotnictví v  polních podmínkách. Se spojovací technikou se pak mohou seznámit u Agentury komunikačních a informačních systémů ve speciálním stanu KIM 5 nebo u radiové provozovny ve vozidlu Land Rover.

Agentura logistiky pak v neposlední řadě představí legendární tank T-34/85, svou nákladní techniku či typy munice v současnosti používané českou armádou.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
AERO Vodochody AEROSPACE a.s.

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro