POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

Ostrava je nejdůležitějším partnerem akce

30.01.2017, 16:57

Zastupitelstvo statutárního města Ostrava na svém lednovém zasedání rozhodlo o podpoře letošního ročníku Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR neinvestiční dotací ve výši 2,5 milionu Kč. Město Ostrava se tak zařadila mezi vůbec nejdůležitější partnery této akce.

"Podpora města a dalších institucí i komerčních partnerů je pro naši akci nezbytností, abychom mohli zachovat její úroveň a bezplatný vstup. Z iniciativy primátora Tomáše Macury se navíc tato podpora oproti předchozím dvěma letům o 10 % navýšila," oceňuje Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000. "Podpora města ale samozřejmě nespočívá pouze ve finančním příspěvku. Nesmírně důležitá je i spolupráce s Městskou policií Ostrava a dalšími městskými organizacemi pro zajištění hladkého průběhu akce."

Důležitým faktem je i to, že se pro schválení dotace vyslovili zastupitelé napříč politickým spektrem, když proti hlasovali pouze zástupci KSČM. Svědčí to o tom, že si zastupitelé uvědomují význam akce pro město a celý region. Z analýzy ekonomického dopadu vyplývá, že podpora akce má smysl, protože každá koruna se mnohonásobně opět do rozpočtu města vrátí. Naprostá většina těchto prostředků je totiž využita na nákup služeb a materiálu na území Ostravy.

A ač se hlavní část programu koná mimo katastrální území města, vzhledem k této podpoře a zázemí, které akci Ostrava poskytuje, to stále jsou a budou "Dny NATO v Ostravě".

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

 

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro