POTVRZENÁ ÚČAST 2024    

Zprávy

Rheinmetall se připojí k oslavám dvaceti let Dnů NATO

11.09.2020, 12:12

Jedním z hlavních partnerů letošních jubilejních 20. Dnů NATO v Ostravě & 11. Dnů Vzdušných sil AČR je německý strojírenský koncern Rheinmetall. Mezi produkty jeho bezpečnostní a obranné divize patří i obrněné vozidlo Lynx, jehož pořízení zvažuje Armáda ČR.

Dosluhující BVP-2 již nejsou schopny plnit komplexní požadavky, které jsou v dnešní době kladeny na systémy moderních vojenských vozidel. Ta musejí být vždy dostatečně flexibilní, aby byla schopna reagovat na budoucí výzvy a provádět řadu misí. To je možné naplnit pouze pomocí modulární rodiny vozidel, jíž jsou právě vozidla Lynx. Ty již brzy bude mít ve svých službách Maďarsko, které nedávno potvrdilo objednávku 218 těchto vozidel.

„Dny NATO jsou pro zúčastněné společnosti vždy skvělou příležitostí ukázat své výrobky, schopnosti a řešení, ale také navázat kontakty s důležitými lidmi z průmyslu, odborníky z nejrůznějších odvětví, sdílet zkušenosti, budovat nová partnerství a rozvíjet ta stávající. Proto se na  naši účast těšíme,” říká Oliver Mittelsdorf, Senior Vice President, Rheinmetall Defence.

Rheinmetall při vývoji svých produktů a v rámci mezinárodních programů dlouhodobě spolupracuje s českými firmami. Na testování jeho výrobků včetně vozidla Lynx se podílí i Vojenský technický ústav.

Díky široké technologické základně v obranné elektronice nabízí Rheinmetall řešení v oblasti průzkumu, kontroly požárů a systémů velení (C4ISTAR) až po dronové systémy určené pro řadu využití. Protože se dostupnost a kvalita informací stává určujícím faktorem při vojenských i záchranářských operacích, všechny nabízené systémy je možné integrovat, a to na základě propojení informačních technologií na platformách, u jednotlivých vojáků nebo vojenských jednotek.

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
Saab AB

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro