POTVRZENÁ ÚČAST 2024    

Zprávy

Na ukázkách se představí technika LOM PRAHA

16.09.2014, 10:18

Návštěvníci Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR se mohou těšit na představení celkem pěti strojů hlavního partnera akce, státního podniku LOM PRAHA. S jeho letouny se budou moci návštěvníci seznámit na statických ukázkách a rovněž zapůjčí letoun L-410 na ukázku policejní zásahové jednotky a zapojí L-39 do průletu strojů z dílen Aero Vodochody.

Společnost LOM PRAHA zajišťuje také kompletní výcvik budoucích pilotů Armády České republiky v Centru leteckého výcviku Pardubice, kde studenti letectví trénují například na stroji L-39 Albatros, který v současnosti patří mezi celosvětově nejrozšířenější výcvikové letouny a který LOM PRAHA zapojí do průletu strojů Aero L-29, L-39 a L-159. „Mezi výcvikové stroje patří také letoun L-410. Tento stroj náš hlavní partner LOM PRAHA poskytne na ukázku české a polské policejní zásahové jednotky, která zastaví pašeráky drog. Dlouhodobé podpory LOM PRAHA si velmi vážíme a budeme se těšit na pokračování úspěšné spolupráce,“ uvedl předseda Jagello 2000 Zbyněk Pavlačík.

LOM PRAHA s.p. nebude však vystavovat jenom dva zmíněné letouny. Na statických ukázkách budou mít diváci možnost vidět i vrtulník Mi-2, Mi-17 nebo letoun Z-142.

LOM PRAHA s.p. je jediným opravárenským závodem pro vrtulníky řady Mi v zemích NATO a EU, který je certifikován ruskými konstrukčními kancelářemi MVZ Mil a OAO Klimov. Oproti mnoha konkurentům nabízí komplexní služby spojené s životním cyklem letecké techniky. Zejména se soustředí na opravy vrtulníků Mi-2, Mi-8/17, či Mi-24/35.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Technologies, s.r.o.

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro