POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

Několik rad a tipů, než vyrazíte na Dny NATO

14.09.2017, 20:25

Další ročník Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR se již nezadržitelně blíží, proto jsme pro Vás připravili několik důležitých rad a zajímavých tipů, které mohou pomoci v orientaci v areálu i k hladkému průběhu celé akce.

Letiště Leoše Janáčka Ostrava každoročně zaplní statisíce návštěvníků Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR, což podporuje jejich status největší bezpečnostní show v Evropě. Pro zajištění hladkému průběhu akce a k Vaší celkové spokojenosti Vás prosíme o dodržení Návštěvního řádu, Kodexu akce a dalších bezpečnostních opatření, o nichž jsme Vás informovali zde.

Rovněž zdůrazňujeme, že přestože deštníky nejsou dotčeny bezpečnostními opatřeními a jsou tedy v areálu povoleny, jejich používání vzhledem k velké koncentraci lidí nedoporučujeme. Chceme Vás proto požádat, abyste se vybavili raději pláštěnkami, ponči či nepromokavým oblečením. Pláštěnky bude možné zakoupit i v našich Informačních centrech.

Vzhledem k tomu, že jsou dynamické ukázky doprovázeny velmi silnými zvukovými efekty, způsobenými ať už motory bojových letounů anebo pyrotechnikou, doporučujeme si vzít s sebou chrániče sluchu a dobře zvážit, zda na akci vezmete i své malé děti. Špunty do uší lze případně zakoupit v infostáncích v areálu akce.

Obdobně jako každý rok budou mít návštěvníci několik možností, jak se dopravit do místa dění Dnů NATO. Ať už se vypravíte vlakem, autobusem, autem či na kole, vždy se vyplatí počítat se zdržením, kterému se vzhledem k vysoké návštěvnosti nedá zabránit. Udělejte si proto časovou rezervu pro případné čekání v koloně, na místo v autobusu či umístění kola v kolárně. Podrobnější informace o jednotlivých způsobech dopravy naleznete v odpovídající sekci Doprava.

V případě jakýchkoli nejasností se můžete obrátit na oficiální Informační centra umístěná přímo v areálu akce. Stejně jako loni budou zřízena tři a rozdělena na dvě části, prodejní a informační, které urychlí odbavení všech zájemců. Co se prodejních artiklů týče, k dispozici bude nejen program za 10 Kč, ale také limitovaná edice turistických známek za 40 Kč, dále pak trička, přívěšky, nášivky další upomínkové předměty, které naleznete na fotografiích níže.

Rozmístění těchto infostánků společně s prodejci občerstvení a dalšího zboží či poskytovateli služeb naleznete na mapce areálu, která je ke stažení zde. Pro přehlednost je celý areál rozdělen do sektorů, kdy jednotlivé zóny jsou vyznačeny ve zmíněné mapce. V samotném areálu jsou dány vysokými „totemy“, které slouží jako viditelné orientační body a naleznete na nich tyto mapky vytištěné. Zároveň upozorňujeme, že v areálu akce není umístěn bankomat, proto se prosím vybavte v předstihu dostatečnou hotovostí na nákup upomínkových předmětů či občerstvení.

Pro evidenci ztrát a nálezů v areálu akce budou sloužit výše zmíněné oficiální infostánky. U jejich pracovníků můžete hlásit ztracené věci i odevzdávat ty nalezené, které se budeme ve spolupráci s Policií ČR snažit navrátit jejich majitelům.

Pokud navštěvujete akci s dětmi, vybavte je prosím kartičkou s jejich jménem, Vašimi jmény a především kontaktem, abychom Vás mohli v případě jejich ztracení co nejrychleji kontaktovat. Příslušné pásky určité přímo na tyto údaje můžete nově dostat přímo v areálu akce u stánku Dům knihy KNIHCENTRUM.cz. Prosíme, dávejte na své ratolesti pozor a mějte je stále na očích. Pokud se Vám dítě ztratí, kontaktuje stanoviště Policie ČR ve VIP zóně (viz mapka areálu).

Obdobně jako v uplynulých letech si můžete naladit živé vysílání Rádia Čas přímo z areálu akce, a to na frekvenci 91,8 FM. Vysílání přenáší například komentář k právě probíhajícím dynamickým ukázkám.

Uživatelé chytrých telefonů si mohou stáhnout naší mobilní aplikaci, jež bude průběžně aktualizována během celého víkendového programu. Ostatní uživatelé však nebudou ochuzeni, neboť mohou využít mobilní verzi našich webových stránek, která se při zadání adresy www.natodays.cz do prohlížeče Vašeho mobilního telefonu či tabletu spustí automaticky. Více informací naleznete v našem nedávném článku.

Triko Dětské Gripen 200,- Triko dětské Gripen 200,- Triko pánské 250,-
           
Triko Dny NATO 270,- Triko dámské Gripen 220,- Triko dámské Gripen 220,-
           
Pamětní mince 250,- Přívěšek na klíče 70,- Silikonové náramky 30,-
           
Přívěsek na klíče 50,- Nášivka 100,- Magnetka 65,-
           
Špunty do uší 5,- Šňůrka na krk 30,- Odznak 40,-
           
Pláštěnka 40,- Turistická známka 40,- Samolepka 5,-
           
Program 10,-
   

 

Po skončení akce velmi uvítáme jakékoliv Vaše připomínky, poznatky či zkušenosti, které by nám v příštích letech pomohly vylepšit organizační zajištění.

Těšíme se na Vaši návštěvu a přejeme Vám příjemně strávené chvíle.

 

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
AERO Vodochody AEROSPACE a.s.

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro