POTVRZENÁ ÚČAST 2024    

Zprávy

Zdravotnická záchranná služba připraví program pro děti i pro dospělé

23.08.2016, 14:36

Mezi neodmyslitelné součásti Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných Sil AČR patří i prezentace složek integrovaného záchranného systému, mezi něž patří rovněž Zdravotnická záchranná služba Moravskoslezského kraje (ZZS MSK). Ta tradičně nejen představí svou činnost, ale rovněž zabezpečí zdravotní péči na akci. 

V letošním roce si tak budou moci návštěvníci na stanovišti ZZS MSK vyzkoušet praktický nácvik první pomoci, neodkladné resuscitace nebo oznámení události na tísňovou linku. Na své si přijdou i děti a mládež: zábavu jim poskytnou kreslení s Kryštůfkem a soutěže o drobné ceny. Novinkou v expozici by pak měla být ukázka speciálního transportního týmu a vybavení pro řešení vysoce nakažlivých nemocí.

„Prezentace záchranné služby je na naší akci velmi oblíbená, mimo jiné díky tomu, že si návštěvníci mohou práci záchranářů vyzkoušet opravdu na ‚vlastní kůži‘,“ uvádí Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000. „Navíc se plánovanou prezentací vybavení proti nakažlivým nemocem dotknou velmi důležitého bezpečnostního tématu, kterým jsou potenciální celosvětové epidemie.“

Návštěvníci mohou rovněž podrobně prozkoumat vnitřek jak malého, tak velkého sanitního vozu. Přítomní profesionálové jim nejen odpoví na dotazy a poskytnou odborné rady, ale sami rovněž předvedou ukázky správných zdravotnických postupů.

Kromě toho ZZS MSK jako jeden z hlavních organizátorů též zajistí zdravotnické zabezpečení celé akce a bude poskytovat případnou neodkladnou přednemocniční péči a psychosociální pomoc. 

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro