POTVRZENÁ ÚČAST 2024    

Zprávy

Městská policie Ostrava po čtrnácté na Dnech NATO

14.09.2014, 11:20

Jedním z mála účastníků, kteří nevynechali žádný ročník Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR, je Městská policie Ostrava.  Její strážníci představí výcvik svých koní a psů, ukáží vybavení a pro cyklisty též zabezpečí bezplatné kolárny.

Návštěvníci se mohou těšit na dynamickou ukázku skupiny hipologie, která bude zaměřena na historický vývoj jízdních policií na území naší republiky a výcvik koní u Městské policie Ostrava (MPO). "Vystrojení strážníků dobovými uniformami zajistilo Národní divadlo Moravskoslezské v Ostravě. Po dynamických ukázkách budou jezdci připraveni zodpovědět dotazy návštěvníků v prostoru stacionárních ukázek," přiblížil Richard Váňa, zástupce ředitele MPO.

Další dynamickou ukázkou bude představení výcviku služebních psů. Návštěvníci uvidí zadržení pachatele v různých situacích, se kterými se strážnicisetkávají při výkonu služby. Ukázka ovladatelnosti služebního psa bude demonstrovat náročnost výcviku a precizní souhru psovoda se psem.

Na stanovišti statických ukázek se návštěvnici mohou seznámit s výstrojí, výzbrojí a technickým vybavením strážníků používaným při výkonu služby. Úsek prevence MPO zabezpečí prezentaci činností městské policie. Pro děti různých věkových kategorií jsou připraveny poutavé hry, soutěže a kvízy. Přesnou mušku si mohou návštěvníci prověřit na mobilní laserové střelnici.

Městská policie Ostrava bude již čtvrtým rokem zabezpečovat provoz dvou koláren o kapacitě 8000 kol. Bezpečná úschova kol je realizována na základě provozního řádu a je bezplatná. Strážníci v cyklohlídkách budou rovněž v dny akce zabezpečovat veřejný pořádek na mezinárodní cyklistické trase č. 5, která vede Poodřím přímo na letiště.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro