POTVRZENÁ ÚČAST 2024    

Zprávy

Soloturk odvolal účast, Dny NATO přesto nabídnou bohatý program

25.08.2016, 16:50

Letošní ročník Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR 2016 je doslova nabitý letovými ukázkami, což však s sebou nese i vyšší riziko odvolání účasti. Tato nepříjemná zpráva nyní dorazila z Turecka a jeho F-16 Demo Teamu Soloturk. I přesto se však návštěvníci akce mohou těšit na rekordní program.

Ačkoli se tým Soloturk Dnů NATO nezúčastní, návštěvníci akce o letovou ukázku amerického letounu F-16 nepřijdou, když jej ve své premiéře představí i demo team z Belgie. Z té naopak nedorazí akrobatická skupina Red Devils se čtyřmi turbovrtulovými stroji SF-260.

„Protože Dny NATO prezentují z převážné části stroje, které jsou v aktivní vojenské službě a mohou být kdykoli operativně nasazeny, vždy musíme počítat s možným zrušením jejich účasti a snažíme se to i takto uvádět,“ říká Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000. „Omlouváme se všem fanouškům, kteří se na tyto letouny a ukázky těšili, a doufáme, že i tak si najdou důvod, proč na naši akci dorazit, až už mezi leteckými, pozemními nebo statickými ukázkami.“  

V Knize návštěv jsme již dříve indikovali možné zrušení účasti stíhacího letounu MiG-29 slovenského letectva a nedávno dorazilo i toto oficiální oznámení, a to kvůli operačně-provozním důvodům.

„V celé historii se nám asi nestalo, že by tři účastníci takto naráz odvolali svou účast, což představuje značný zásah do celého programu akce. Na druhou stranu, bez toho, že bychom to chtěli znevažovat, věříme tomu, že účast italské skupiny Frecce Tricolori, švýcarské Patrouille Suisse, čtveřice Typhoonů a další premiéry tuto ztrátu návštěvníkům vynahradí,“ uzavírá Pavlačík.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro