POTVRZENÁ ÚČAST 2024    

Zprávy

Na Mošnově se opět předvedou služební koně a psi Městské policie Ostrava

16.08.2016, 17:03

Ani v tomto roce nebude chybět prezentace Městské policie Ostrava na Dnech NATO & Dnech vzdušných sil AČR. Strážníci seznámí návštěvníky s celou škálou svých činností od používání služebních zvířat až po možnost vyzkoušet si bezpečně manipulaci se zbraní. Městská policie Ostrava bude letos též oceněna stuhou České euroatlantické rady.

Největším lákadlem stále zůstávají dynamické ukázky skupiny hipologie, při kterých jezdci předvedou techniky výcviku služebních koní či zdolávání nejrůznějších skokových překážek, a také kynologie – čili výcviku služebních psů. Skupina kynologie předvede zadržení pachatele v situacích, ve kterých se strážnici městské policie při výkonu služby setkávají. Ukázka ovladatelnosti služebního psa bude demonstrovat náročnost výcviku a precizní souhru psovoda se psem.

„Dny NATO nejsou pouze o předvádění vojenské techniky, ale také o přiblížení činnosti všech bezpečnostních složek veřejnosti. Mezi ty samozřejmě patří i Městská policie Ostrava, která patří již k tradičním účastníkům akce a každý rok přiláká svou prezentací nemalý počet návštěvníků,“ ocenil účast městských strážníků Zbyněk Pavlačík, předseda sdružení Jagello 2000.  

Diváci Dnů NATO si navíc mohou odskočit do stanu Městské police Ostrava, kde na ně čeká prezentace preventivní činnosti Městské policie Ostrava. Úsek prevence a propagace návštěvníkům představí jak služební výstroj a výzbroj strážníků tak i technické prostředky, kterými Městská policie Ostrava disponuje. Velkým lákadlem bude jistě laserová střelnice, kde si návštěvníci vyzkouší bezpečnou manipulaci se zbraní a samozřejmě i své střelecké schopnosti. Pro děti budou připraveny nejen zábavné hry, ale i soutěže a kvízy.

Návštěvníci, kteří na akci dorazí na kolech, jistě i v tomto roce uvítají zajištění provozu koláren. Letos se jejich počet zvýší na tři. Strážníci Městské policie Ostrava tak mohou zabezpečit více než 10 000 kol. Hlídky městské policie budou rovněž v dny pořádání akce zabezpečovat veřejný pořádek na cyklistické trase č. 5, která vede Poodřím přímo na letiště.

Při nedělním ceremoniálu pak zástupci Městské policie Ostrava převezmou stuhu České euroatlantické rady za dlouhodobou spolupráci při organizaci Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro