POTVRZENÁ ÚČAST 2024     

Zprávy

Armáda ČR představí na Dnech NATO svou budoucnost 

19.08.2021, 14:08

Návštěvníci Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR 2021 budou mít jedinečnou příležitost nahlédnout do budoucnosti Armády ČR. Ta ve speciální expozici nabídne přehled současných akvizičních projektů, kde představí nově pořizovanou výstroj a výzbroj.

Návštěvníci areálu tak uvidí, jakou techniku armáda v nedávné minulosti pořizovala či v blízké budoucnosti pořizovat bude. Zároveň bude k vidění i dosluhující a zastaralá technika, která je díky těmto akvizicím vyřazována. Vedle sebe tak budou vystavena nová vozidla Toyota Hilux vedle Land Roverů a UAZů, Tatry 815 vedle Pragy V3S, různé generace ručních zbraní a doufáme, že se představí i nová CASA C-295MW. Návštěvníci se tak budou moci na vlastní oči přesvědčit, jaký je vývoj v oblasti vojenské techniky.

„Armáda ČR čelí mnoha výzvám současného velmi dynamického světa, i proto se musí adaptovat a reagovat na ně,“ komentuje Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000. „Jsme rádi, že zvyšování výdajů na obranu jí umožňuje zbavit se technicky i morálně zastaralé výzbroje, a doufáme, že na Dnech NATO budeme moci pravidelně představovat nově pořízené prostředky k ochraně našeho státu i našich spojenců. Veřejnost se pak touto cestou může na vlastní oči podívat blíže na probíhající i chystané akviziční projekty a přesvědčit se, že utracené prostředky jsou vynaloženy smysluplně.“ 

Svou domácí veřejnou premiéru bude mít při slavnostním průletu po oba dny akce nad mošnovským letištěm rovněž tankovací letoun A-330 MRTT z mezinárodního programu MMF, jehož součástí je také Česká republika. Ta díky tomu může využít schopnosti tohoto letounu pro potřeby transportu osob, materiálu či tankování za letu.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
Saab AB

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro