POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

Dny NATO uvidí souboj hasičů. Můžete si ho i zkusit

03.09.2021, 15:00

Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje na Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil AČR připravil premiérovou exhibiční prezentaci hasičského sportu Firefighter Combat Challenge (FCC). Těšit se ale můžete i na oblíbené ukázky požárnické techniky.

Hasičský záchranný sbor MSK, jenž je jedním z organizátorů akce, tradičně představuje svou techniku, jak na statických ukázkách, tak na dynamických, během kterých se mohou diváci seznámit s činností tohoto sboru. Pro letošní ročník si ale hasiči připravili úplnou novinku. Během exhibice Firefighter Combat Challenge (FCC – volně přeloženo Výzva k hasičskému souboji) se v několika náročných disciplínách představí výběr reprezentace jak profesionálních, tak dobrovolných hasičů. Pro odvážné návštěvníky pak bude možnost si část disciplín pod dohledem vyzkoušet.

„Hasičský záchranný sbor podobně jako Policie ČR či Armáda ČR zajišťuje plynulý a bezpečný průběh celé akce, za což mu patří náš dík,“ zdůrazňuje Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000. „Jsme rádi, že jim můžeme poskytnout prostor pro prezentaci tohoto atraktivního sportu, kdy se předvedou zcela jiným způsobem, než na co jsou naši návštěvníci zvyklí.“

Kromě ukázky hasičského sportu FCC se diváci mohou těšit také na techniku určenou k hašení lesních požárů. Více o hašení lesních požárů se zájemci mohou dozvědět také na tradiční besedě s účastníky, která proběhne v pátek 17.9 v Knihcentru v Ostravě od 14:00.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
Saab AB

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro