POTVRZENÁ ÚČAST 2024    

Zprávy

Fotosoutěž ve znamení různorodosti

11.11.2019, 12:34

Porota organizátorů i široká veřejnost z příspěvků zaslaných do fotosoutěže letošních Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR vybraly snímky, které dle jejich mínění nejlépe vystihují atmosféru akce. Oceněné tentokrát jsou fotky statických ukázek, letových ukázek i ukázky pozemních sil. 

Porotci měli opět těžkou práci, vzhledem k tomu, kolik výjimečných ukázek se na letošním ročníku akce sešlo. Nejvíc je z 208 soutěžních fotografií zaujal snímek od Vladimíra Novotného zachycující rozsáhlou účast amerického letectva - jednak "tradiční" bombardér B-52 Stratofortress, ale rovněž strategický přepravní letoun C-5M Super Galaxy, z jehož útrob byla fotografie pořízena a jenž se na mošnovské letiště vrátil po deseti letech. 

1. místo: Vladimír Novotný

Atmosféra akce by nebyla úplná ani bez neopakovatelného vystoupení kpt. Iva Kardoše a Martina Šonky s letouny JAS-39 Gripen a Extra 300, jež je zachyceno na snímku Petra Šebíka, který se umístil na druhém místě. Do první trojice se pak probojovala i fotografie Martina Gerlovice zachycující výsadek 102. průzkumného praporu, na níž se spojuje letecký a pozemní charakter akce.

2. místo: Petr Šebík
3. místo: Martin Gerlovic

Našim fanouškům se na Facebooku pak nejvíce líbil snímek Tomáše Klimeše zachycující francouzskou akrobatickou skupinu Patrouille de France, jež si vysloužila 271 "lajků".

Cena veřejnosti: Tomáš Klimeš

"Děkujeme všem zúčastněným fotografům za účast v naší soutěži. Oceněné mohou být pouze tři, resp. čtyři, fotky, ale většina zaslaných snímků byla velmi zdařilá," hodnotí Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000. "Gratulujeme všem vítězům. Za zmínku ještě stojí, že další snímek Vladimíra Novotného se umístil na čtvrtém místě a Tomáš Klimeš si odnesl Cenu veřejnosti i loni - oba autoři tak ukazují svůj výborný fotografický cit."

Prohlédněte si všechny soutěžní fotografie

Vítězové budou kontaktováni e-mailem či telefonicky a mohou se těšit na upomínkové předměty z letošního ročníku Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR.

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
AERO Vodochody AEROSPACE a.s.

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro