POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

Kolik návštěvníků přivítají letošní Dny NATO v Ostravě?

17.05.2022, 08:25

Přesně za čtyři měsíce se otevřou brány areálu 22. Dnů NATO v Ostravě & 13. Dnů Vzdušných sil AČR. Vzhledem k vývoji epidemiologické situace se nyní připravujeme pouze na jednu variantu, a to bez jakýchkoli nadstandardních hygienických opatření. Režim vstupu tedy bude stejný jako v roce 2019 a těšíme se, že za víkend opět překonáme 200tisícovou návštěvnost, protože program bude stát za to!

Aktuálně v České republice nejsou v platnosti žádná nařízení omezující pořádání hromadných akcí a predikce na následující měsíce nepředpokládají zhoršení situace, které by si zavedení takových nařízení vyžádalo. Pokud se tedy tato očekávání naplní, pro vstup na letošní Dny NATO budou platit stejná pravidla, na která jsou pravidelní návštěvníci akce zvyklí a která nebudou nijak omezovat počet osob v areálu akce.

"Stejně jako naši fanoušci a stejně jako organizátoři dalších akcí, i my se těšíme na to, že si letošní ročník budeme moci užít tak, jak jsme zvyklí z let před pandemií covidu-19. Pracujeme na tom, aby i letos program nabídl zajímavé premiéry, které snad budeme moci potvrdit v následujících dnech a týdnech a které přispějí k tomu, že po třech letech bude opět areál zaplněný návštěvníky," uvádí Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000. "Při vstupu do areálu bude nutné se podrobit standardní bezpečnostní kontrole, ale nepočítáme tedy ani s žádnými vstupenkami, přijít budou moci opravdu všichni bez omezení." 

Ve spolupráci s našimi partnery usilujeme o neustálé navyšování návštěvnického komfortu, a připravujeme tak několik novinek jak pro pohodlnější cestu do areálu, tak i v areálu samotném. Pro návštěvníky bude opět připraven atraktivní program, ve kterém nebudou chybět tradiční účastníci, ale v jednání jsou opravdu exkluzivní novinky. Po třech letech se můžeme těšit na dvě akrobatické skupiny - již jsme oznámili premiéru švýcarské Patrouille Suisse, brzy bychom měli zveřejnit účast i další, která se na mošnovské letiště vrátí.  

"Dny NATO v Ostravě slouží jako vlajková loď veřejné komunikace Severoatlantické aliance a tento rozměr naší akce ještě narostl po ruské agresi vůči Ukrajině, kdy chceme dát jasně najevo naši příslušnost k euro-atlantickému společenství. Usilovně tak pracujeme na tom, abychom mohli představit tu nejmodernější techniku, kterou má Česká republika a její spojenci pro zajištění své bezpečnosti k dispozici, a věříme, že v tomto ohledu zase posuneme pomyslnou laťku o něco výše," uzavírá Pavlačík. 

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
Saab AB

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro