POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

Letová ukázka L-39NG poprvé v Česku

08.09.2021, 18:33

Nový letoun L-39NG vyvinutý a vyrobený v Aeru Vodochody se poprvé předvede návštěvníkům Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR při akrobatické letové ukázce.

Tovární piloti Aera Vladimír Továrek a Vytautas Požela získali certifikaci pro své vystoupení jen několik týdnů před Dny NATO. Diváci se mohou těšit na plnohodnotnou akrobatickou ukázku, na kterou jsou u letounů z Aera Vodochody zvyklí. Letoun L-39NG má plně otevřenou letovou obálku, při akrobatické ukázce tak piloty nelimitují žádná omezení, která by je nutila ke kompromisům.

  

Nejvýznamnější český letecký výrobce v posledních letech v Ostravě tradičně oznamoval české veřejnosti významné novinky z vývoje programu L-39NG – Aero zde poprvé představilo nový letoun široké veřejnosti, v loňském roce zde slavnostně oznámilo certifikaci letounu.

Na svou první veřejnou akrobatickou ukázku v České republice si letoun L-39NG musel dlouhou dobu počkat, protože velké letecké události byly kvůli protipandemickým opatřením buď odloženy, nebo zcela zrušeny. O to více se nyní tým Aera těší, až bude moci předvést kvality svého nového letounu před domácím publikem. Tak si připravte dlouhé objektivy, bude na co se koukat!

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
Saab AB

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro