POTVRZENÁ ÚČAST 2024    

Zprávy

OMNIPOL, firma s více než 85letou tradicí

03.09.2021, 13:53

OMNIPOL, investiční a obchodní skupina s více než osmdesáti pěti lety zkušeností na domácím i mezinárodním trhu, se v letošním roce opět představí návštěvníkům Dnů NATO v Ostravě.

OMNIPOL poskytující špičková řešení pro obranný a bezpečnostní sektor, je vlastníkem dvou dceřiných výrobních společností ERA a MESIT. Do skupiny OMNIPOL nyní patří také AERO Vodochody, přední česká tradiční společnost působící v oblasti leteckého průmyslu.  Společnosti spadající do skupiny OMNIPOL disponují pokročilými technologiemi, které se zaměřují zejména na pasivní systémy sledování vzdušných, pozemních a námořních cílů, vojenskou komunikaci, letecké přístroje a přesnou strojírenskou výrobu včetně vlastních slévárenských a galvanických procesů. Zabývají se také souvisejícími softwarovými produkty, ale například i kybernetickou bezpečností, a to jak pro vojenský, tak i civilní sektor. Celá skupina OMNIPOL zaměstnává více než 2 800 odborníků, z toho přes 400 zaměstnanců se podílí na výzkumu a vývoji nových produktů.

Projekt L-39NG

Jedny z klíčových projektů společnosti OMNIPOL jsou ve spolupráci se společností AERO Vodochody Aerospace a.s., a to projekty Letouny L-39CW a L-39NG.

Původní L-39 neboli Albatros patří neoddělitelně ke společnosti OMNIPOL již přes 30 let, neboť v minulosti byla zodpovědná za vývoz téměř 3,000 ks těchto letadel do zahraničí. Firma nezajišťovala pouze jejich vývoz, ale také kompletní zázemí pro zákazníka. Velkou motivací pro investování do projektu je neustálý zájem klientů. Odhadem je dnes stále více než 700 letounů v aktivním provozu.

L-39NG vznikl nadneseně řečeno právě na základě požadavků klientů, kteří stále potřebují do legendárních Albatrosů dodávat náhradní díly. Jako každý výrobek i tento materiál prochází určitým vývojem a dosavadní komponenty vyrobené původní technikou jsou již zastaralé, v dosti případech i nedostupné. Dnes se vyrábí novou, moderní technologií odpovídající současným požadavkům a trendům. Na počátku byla idea, že L-39NG by byl z venku sice původní Albatros, ale uvnitř úplně nový stroj.

Postupem času však konstruktéři dali letounu nový vnější tvar, který odráží vývojové konstrukční změny. Takto začal postupně vznikat letoun postavený na osvědčených, tradičních základech, ale přizpůsobený potřebám „nové generace“, tedy L-39NG.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
Saab AB

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro