POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

Pozemní síly AČR nabídnou bohaté statické i dynamické ukázky

06.09.2019, 11:57

Armáda ČR je nejvýznamnějším účastníkem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR, jehož podíl na logistice akce je nenahraditelný. Příslušníci pozemního vojska si též tradičně připravili hned několik dynamických ukázek, na nichž předvedou i mezinárodní spolupráci.

Návštěvníci akce se tak mohou těšit na oblíbenou ukázku rozsáhlé bojové činnosti při útoku na postavení nepřítele. Do ní bude kromě těžké techniky 7. mechanizované brigády zapojen i rumunský tank TR-85M1 Bizon. V kombinované ukázku letectva a pozemních sil pak příslušníci 102. průzkumného praporu ve spolupráci s vrtulníky Mi-171š a Mi-24/35 z 22. základny vrtulníkového letectva představí přepad průzkumnou skupinou. 

„Armáda ČR tradičně zajišťuje nejvíce jak dynamických, tak i statických ukázek, nejinak je tomu i pro letošní ročník akce, kromě toho se však armáda významně podílí na organizaci akce a bez jejich podpory si lze Dny NATO jen těžko představit,“ vyzdvihuje Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000. „Na akci se představí téměř všechny útvary Pozemních sil AČR, obzvláště rádi jsme, že se po šesti letech vrací příslušníci 4. brigády rychlého nasazení.“ 

Velkými bojovými ukázkami však prezentace vojenské techniky armády nekončí, tank T-72 M4 CZ se rumunským TR-85M1 se představí ještě jednou, kdy ve společné ukázce předvedou jízdní vlastnosti. 

Veškerá technika zapojená do dynamických ukázek navíc bude připravena také na statické prezentaci Armády ČR, ta navíc bude doplněna o stánky jednotlivých útvarů. Ty si pro návštěvníky připravily také ukázku bezpilotních letounů, minometů, polní nemocnice nebo současné výstroje a výzbroje armády. Nebudou však chybět ani lehce obrněné vozy DINGO a IVECO, protiletadlový komplet RBS-70, radiolokátor Věra nebo různé varianty nákladního automobilu Tatra 815.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
AERO Vodochody AEROSPACE a.s.

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro