POTVRZENÁ ÚČAST 2024    

Zprávy

ŠKODA AUTO ukáže elektromobil ENYAQ iV

13.09.2020, 13:38

Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil AČR nejsou jen největší bezpečnostní přehlídkou v Evropě. Zároveň pro partnery akce slouží jako vhodná příležitost pro představení novinek z jejich produkce. ŠKODA AUTO, která je již po osmé exkluzivním partnerem akce, tak letos představí první plně elektrický SUV tuzemské značky - ENYAQ iV.

První plně elektrické SUV ŠKODA je základním stavebním kamenem budoucího trvale udržitelného rozvoje mladoboleslavské automobilky. Nabízí dlouhý dojezd, praktickou a bohatou výbavu a řadu verzí pro různé potřeby zákazníků. V České republice bude v prodeji ve čtyřech výkonových variantách, se dvěma kapacitami baterie a dvěma druhy pohonu. Při uvedení na český trh nabídne ENYAQ iV baterie s kapacitou 62 a 82 kWh, které přináší dojezd až 510 kilometrů, pohon zadních nebo všech kol a výkon až 225 kW u ENYAQ iV RS.

Absence rozměrného spalovacího motoru navíc dovolila vytvořit neobyčejný vnitřní prostor jak pro cestující, tak i pro zavazadla. Interiér pak kombinuje atraktivní, a přitom ekologické materiály, jako je potahová látka z vlny a recyklovaných plastů nebo ekologická kůže činěná v extraktu z olivových listů, s nejmodernější výbavou včetně třízónové klimatizace nebo infotainmentu s 13“ displejem. S tím se pojí i head-up displej s rozšířenou realitou, který řidiči zobrazuje navigační pokyny na čelním skle přímo na pozadí reálného světa. K bezpečnosti a pohodlí jízdy ale přispívá i balíček Asistovaná jízda 2.0, který modelu ENYAQ iV umožní například automatickou jízdu v koloně, adaptivní vedení v pruhu nebo rozpoznání dopravních značek. Možnosti se budou dále rozšiřovat prostřednictvím online aktualizací. 

Nepřehlédnutelná maska s LED podsvícením a designem, který se inspiroval v českém křišťálu, je tak jen posledním detailem, který vyjadřuje jedinečné spojení tradičních hodnot značky ŠKODA a filozofie hledící do budoucnosti automobilismu – do budoucnosti, kterou ENYAQ iV bytostně ztělesňuje.

Elektrická mobilita však nekončí výrobou auta na elektrický pohon. Stejně důležitá je i infrastruktura. Proto je ŠKODA AUTO členem nadnárodního konsorcia IONITY, které začalo budovat celoevropskou síť nabíjecích stanic. Ta roste podél všech významných dálničních a silničních tahů v Evropě a umožňuje nabíjení bezkonkurenčním výkonem až 350 kW. ENYAQ iV může využít výkon 100 nebo 125 kW, což stačí k nabití na 80 % kapacity baterie za pouhých 38 minut. Jeho majitelé získají dobíjení na rok zdarma a poté zvýhodněný tarif díky předplacené kartě. 
 

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
Saab AB

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro