POTVRZENÁ ÚČAST 2024    

Zprávy

Šonka předvede akrobacii na „lomáckých“ Zlínech

07.09.2022, 15:00

Po třech letech se na Dnech NATO v Ostravě & Dnech Vzdušných sil AČR představí cvičné letouny LOM PRAHA. Atraktivní dynamickou ukázku si pro návštěvníky přichystal vicemistr světa v letecké akrobacii Martina Šonky.

Flotila Zlínů z LOM PRAHA s.p. se divákům představí jak v sobotním, tak i nedělním slavnostním zahajovacím průletu. Velmi atraktivní jistě bude sólová dynamická ukázka předního světového akrobata pilota-instruktora CLV a vítěze Ceny primátora za nejlepší leteckou ukázku z roku 2019 Martina Šonky. „I s tímto ‚zlínkem‘ se dají dělat náročné manévry. Pilot se musí přepnout a pracovat s jinými výkony a letovými vlastnostmi stroje,“ podotkl Šonka.

Příprava vojenských pilotů v Centru leteckého výcviku státního podniku LOM PRAHA probíhá již osmnáct let. Od samého začátku je mezi provozovanou technikou cvičný vrtulový letoun Zlín Z-142C AF. K jeho prvnímu letu v pardubickém CLV došlo 23. března 2004, kdy se na něm začali „rozlétávat“ tamní instruktoři. Následně, a to od dubna 2004, byl na Zlíncích zahájen praktický letecký výcvik s posluchači Univerzity obrany Brno.

Společnost LOM PRAHA rovněž věnovala ceny do soutěže, kterou při příležitosti Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR přichystal zpravodajský portál natoaktual.cz spolu s iDNES.cz. Startuje v pondělí 5. září a potrvá do neděle 11. září. Vyhrát můžete výcvikový let vrtulníkem Mi-17 a další atraktivní ceny, které zaručeně jen tak nekoupíte.

Více informací o soutěži naleznete zde.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
Saab AB

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro