POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

Společnost Bell jako hlavní partner Dnů NATO

06.09.2022, 16:45

Bell je významným výrobcem helikoptér a také jedním z hlavních partnerů Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR. Mezi současné modernizační projekty Armády České republiky patří i nahrazení vrtulníků Mi-24/35V vrtulníky UH-1Y Venom a AH-1Z Viper z produkce této firmy. Na akci se návštěvníci můžou těšit na ukázky víceúčelových vrtulníků Bell 206 a Bell 412. 

Rozmýšlet za hranice je to, co děláme. Již více než 85 let přetváříme zážitky z létání a to, kam nás můžou zavést. Jsme průkopníci. Byli jsme první, kdo prolomil zvukovou bariéru a certifikoval komerční vrtulník. Byli jsme součástí první lunární mise NASA a uvedli na trh pokročilé stroje s překlopnými rotory.

Bell UH-1Y Venom a AH-1Z Viper jsou robustní a spolehlivé vrtulníky, které slouží jako klíčové nástroje pro konvenční a speciální operace i pátrací a záchranné mise. Spolu tvoří bezkonkurenční tým. Smíšená flotila H-1 sdílí až 85 % součástek, což snižuje náklady na logistiku, údržbu a výcvik. Vrtulníky AH-1Z a UY-1Y zároveň nabízí kombinaci integrovaných zbraňových systémů pro efektivní zásah na zemi, moři a ve vzduchu. AH-1Z je jedinou vyráběnou helikoptérou se schopností nést řízenou střelou AIM-9 Sidewinder, která poskytuje nejmodernější možnosti boje proti vzdušným cílům.

Bell není jen o vývoji a uvádění technologicky vyspělých strojů na trh. Jde také o poskytování podpory s náhradními díly, kterou naši operátoři požadují, aby mohli pokračovat ve svém každodenním provozu. Naše celosvětová obchodní síť poskytuje nepřetržitou podporu a služby při poskytování náhradních dílů, školení pilotů a údržby, oprav a přizpůsobení misí, přičemž centra podpory jsou strategicky umístěna v Americe, Evropě, na Středním východě, v jihovýchodní Asii a v Číně.

Jsme vizionáři, jsme inovátoři, vyvíjíme nové technologie a každý den znovu objevujeme létaní. Zveme vás, abyste se k nám připojili v tomto novém dobrodružství a zažili létání jedinečným a nezapomenutelným způsobem, za hranice oblaků a fantazie, z našeho jedinečného úhlu pohledu z kokpitů strojů Bell.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
Saab AB

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro