POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

Střelba ze samopalu i dětská dráha bojovníka v rámci prezentace Krajského vojenského velitelství

26.08.2016, 12:46

Svou expozici na Dnech NATO v Ostravě & Dnech Vzdušných sil AČR bude opět mít i Krajské vojenské velitelství Ostrava (KVV), které připravilo bohatý program pro dospělé i děti. Příslušníci aktivní zálohy KVV Ostrava nabídnou ukázky výzbroje a výstroje, fotografie a videa nebo možnost vyzkoušet si střelbu ze samopalu.

KVV především vykonává státní správu podle zákona a dalších zvláštních právních předpisů. KVV Ostrava jako vojenský orgán současně plní úkoly obrany státu a jedním z mnoha úkolů je také výcvik AZ. Ty pak během roku absolvují několik cvičení, jakým bylo např. loňské „Safeguard Mošnov 2015“ na Letišti Leoše Janáčka Ostrava, kde za simulace vyhlášení nejvyššího bezpečnostního pohotovostního stavu Delta došlo k součinnosti více ozbrojených složek České republiky, a to včetně Jednotky rychlého nasazení Policie ČR.

 „Aktivní zálohy v Moravskoslezském kraji získávají čím dál větší jméno, o tom svědčí i počet dotazujících se zájemců“, okomentoval akci velitel roty nadrotmistr Jaroslav Holík. ,,Náš úkol pomáhat kraji v krizových situacích je jasně daný, ale tentokrát se zaměříme i na děti, které se mohou vydovádět na překážkové dráze či střeleckém trenažéru,“ dodal Holík na závěr.

Dráha bojovníka děti prověří v plížení, hodu granátem nebo běhu přes překážky. Nebudou chybět odměny v podobě prezentačních předmětů a sladkostí.

Kromě typických ukázek výzbroje a výstroje, které prezentuje každá bezpečnostní složka na Dnech NATO, si mohou návštěvníci rovněž prohlédnout fotografie a videa z výcviku. Připravena bude i akční ukázka – možnost vyzkoušet si střelbu ze samopalu na trenažéru. Příslušníci KVV také poskytnou zájemcům o vstup do této jednotky veškeré potřebné informace.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro