POTVRZENÁ ÚČAST 2024    

Zprávy

Zásahová jednotka zastaví předávku drog

10.09.2014, 10:08

Zásahová jednotka Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje a jejich polští partneři ze speciálních jednotek jsou již tradičním účastníkem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR. Letošní ročník nebude výjimkou a policisté návštěvníkům bezpečnostní show ukáží zásah proti pašerákům drog.

Partnerem českým policistům budou tentokrát kolegové ze Zásahové jednotky odboru bezpečnostních opatření Pohraniční stráže (Wydział zabezpieczenia działań Karpackiego Ośrodka Wsparcia Straży granicznej - Nowy Sącz). Zásah proběhne při překládání zásilky z letadla L-410 do vozidla.

„Lehký turbovrtulový dopravní letoun L-410 pro ukázku zapůjčí hlavní partner akce LOM PRAHA, který mimo jiné tímto strojem zajišťuje výcvik pilotů Vzdušných sil Armády České republiky. Lehký dopravní letoun s možností přistání i na polních letištích odpovídá typům, které se reálně v zemích třetího světa k drogovým obchodům využívají. Ukázka českých a polských policistů zásahových jednotek tak bude názornou demonstrací toho, na co vše jsou příslušníci těchto jednotek vycvičeni,“ uvedl Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000, které je hlavním organizátorem akce.

Ukázky zásahů speciálních jednotek mají na zářijové show dlouholetou tradici, každý ročník byl specifický. V minulosti předvedly zásahové jednotky z Ostravy a Katovic záchranu rukojmí z uneseného letadla, osvobození organizačního štábu z rukou ozbrojenců, či přepad autobusu, ve kterém pachatelé drželi civilisty.

Podívejte se na zásah české a polské zásahové jednotky z loňského ročníku:

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Technologies, s.r.o.

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro