POTVRZENÁ ÚČAST 2024    

Zprávy

Dny NATO vezou ze zasedání EAC další dvě prestižní ocenění

06.03.2016, 18:11

Celkem tři ceny získaly Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil AČR na letošním zasedání European Airshow Council. Nejen, že byly vyhlášeny nejlepší evropskou airshow pro fotografování letadel, ale obdržely též 3. cenu v kategorii "Media & Marketing" a Cenu Paula Bowena za výjimečný přínos.

Tu si akce vysloužila za velmi dynamický rozvoj, kterým v uplynulých letech prošla. "Organizátoři každoročně přesvědčují, že jim záleží na spokojenosti návštěvníků i účastníků, stejně jako se kontinuálně snaží získávat a aplikovat poznatky a zkušenosti získané z jiných zahraničních akcí," uvedl při předávání Gilbert Buekenberghs, předseda European Airshow Council.

V kategorii Media & Marketing pak Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil AČR získaly již pátou cenu během posledních šesti let. Odborná porota dvakrát akci udělila první a třikrát třetí místo.

Čtěte také: Fanoušci zvolili Dny NATO nejlepší evropskou leteckou show pro fotografy

"Celkem tři ocenění, jež jsme letos na Maltě obdrželi v náročné zahraniční konkurenci, jsme opravdu nečekali. Je to pro všechny, kteří se na náročné přípravě podílejí, velká pocta. Něco podobného se žádnému jinému subjektu nepodařilo," uvedl Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000.

Zahraniční ohlasy a ocenění  z posledních let jsou pro organizátory potvrzením,  že se postupnými kroky podařilo dostat na mapu Evropy novou akci, která si získala pevné místo mezi těmi nejuznávanějšími evropskými leteckými přehlídkami.

"Trošku kuriózní je přitom skutečnost, že projekt Den NATO na počátku nebyl vůbec jako letecký den koncipován. Dny NATO v Ostravě letos oslaví své teprve 15. výročí, na letišti se však konal až třetí ročník akce a první pořádné letecké ukázky nabídly před deseti lety, kdy poprvé dorazila britská akrobatická skupina Red Arrows," doplnil Pavlačík. "Tři letošní ocenění jsou pro nás velkou výzvou do budoucnosti, je to povzbuzení k dalšímu úsilí."

Letošního, dvacátého ročníku, European Airshow Council se účastnilo přes sto dvacet účastníků z pětadvacet zemí Evropy, USA, Jihoafrické republiky a Číny.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro