POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

Fanoušci zvolili Dny NATO nejlepší evropskou leteckou show pro fotografy

04.03.2016, 19:35

Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil AČR byly vyhlášeny vůbec nejlepší evropskou airshow pro fotografování letadel. Více než 800 hlasujících o tom rozhodlo v prvním ročníku ankety organizované nizozemským spottterským portálem 4Aviation.nl.

Ostravská akce tak v hlasování porazila nejen letecké show právě na Maltě, v polské Radomi, přehlídku historických letadel Duxford Flying Legends, ale i největší světovou show Royal International Air Tattoo v britském Fairfordu. Výsledky byly zveřejněny na výročním zasedání European Airshow Council (EAC) na Maltě a pro Dny NATO to tak znamená již páté ocenění během šesti let, kdy se EAC účastní. Potvrzuje se tím silná pozice akce minimálně na evropské úrovni.

"Toto ocenění je zajisté velkým uznáním, za které jsme rádi a které potvrzuje renomé naší akce, ale samozřejmě ho musíme brát s rezervou, protože těžko můžeme srovnávat Mošnov s Fairfordem," uvádí Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000. "Určitě bychom však na něj nedosáhli bez široké základny našich fanoušků, kteří nás neváhali podpořit. Za to jim patří náš dík."

Organizátoři ankety ze serveru 4Aviation.nl, který pořádá zájezdy na letecké přehlídky, chtějí tímto způsobem podpořit povědomí o airshow a letecké fotografii. Podobná anketa dosud neexistovala a letošní první ročník ankety by tak měl založit tradici ocenění, které se postupně etabluje a vybuduje si takovou pozici, aby bylo jeho udělení prestižní záležitostí i pro největší letecké akce.
 

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro