POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

I přes ranní déšť zůstává sobotní program Dnů NATO nezměněn

16.09.2017, 08:35

Přestože se areál Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR probudil do deštivého rána, návštěvníci se nemusejí obávat žádných změn v dnešním programu dynamických ukázek.

Nebe nad mošnovským letištěm je sice zataženo, nicméně samotný déšť je již na ústupu. Dešťové srážky navíc nejsou pro provádění dynamických ukázek stěžejním faktorem. „Těmi jsou míra oblačnosti a dohlednosti či poryvy větru, které jsou na základě aktuální situace naprosto ideální. Letecká vystoupení tedy budou probíhat dle plánovaného programu,“ uvádí letový ředitel akce plukovník Jaroslav Míka. 

Jedinou dosud známou změnou je absence švédského stroje Saab 32 Lansen ze Švédské historické letky, jež měl naplánován přílet na včerejší odpoledne. „Z důvodu technické poruchy podvozku musela být jeho účast na Dnech NATO odložena. Nicméně počítáme s tím, že přiletí během dnešního dne a v rámci nedělního programu budou mít diváci možnost sledovat jeho premiérové vystoupení na naší akci,“ vysvětluje předseda Jagello 2000 Zbyněk Pavlačík.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
AERO Vodochody AEROSPACE a.s.

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro