POTVRZENÁ ÚČAST 2024       

Zprávy

Změny na poslední chvíli: belgická F-16 nepřiletí

16.09.2016, 11:52

Také letošní ročník Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR se bohužel nevyhne úpravám v programu na poslední chvíli. Svou účast musel odvolat belgický letoun F-16 Demo Team, alianční E-3A AWACS naopak bude po oba víkendové dny přistaven na statické ukázce.

Belgický Solo Display tým F-16 se během včerejšího dne omluvil z letošní účasti na Dnech NATO, a to z operačních důvodů. Kvůli velkému vytížení transportního letectva nemá Belgie prostředky na přepravení týmu a materiálu z Tanagry do Ostravy.

„Tím, že představujeme techniku, která je v činné službě, musíme s jejím možným odvoláním z naší akce kvůli operačním úkolům počítat. Pevně však věříme, že se belgický Solo Display Team dostaví na mošnovské letiště příští rok,“ komentuje Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000.

Také alianční letoun E-3A AWACS změnil na poslední chvíli detaily svého vystoupení. Po oba dva dny víkendové show bude vystaven na statické prezentaci, kde si ho diváci budou moci prohlédnout zblízka. Do Ostravy přiletí již v pátek. Mírně se pak zúžila prezentace německé Luftwaffe, když dorazí na statickou ukázku pouze jeden letoun Tornado ECR místo plánovaných dvou.

Svou účast naopak rozšiřuje Armádní sportovní centrum Dukla, když kromě již oznámených sportovců kajakáři Jakubu Dostálovi, sportovnímu střelci Robinu Daňkovi a modernímu pětibojaři Davidu Svobodovi, dorazí i skifař Ondřej Synek, stříbrný olympionista z Pekingu a Londýna a bronzový z Ria.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro