POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

Celní správa zakročí proti pašerákům a představí svou historií

07.09.2019, 17:26

I letos si Celní správa připravila pro návštěvníky Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR oblíbenou dynamickou ukázku ve spolupráci s německou celní správou. Ve statické expozici pak představí svůj historický vývoj nebo zajištěné padělané zboží.

Celní správa ČR se bezesporu řadí mezi tradiční účastníky a pro letošní rok si připravila ukázku činnosti hlídek mobilního dohledu české a německé celní správy.  Celníci společně v dynamické ukázce představí i nový mobilní zavazadlový rentgen, a to prostřednictvím fiktivní nelegální přepravy a následného zajištění tabákových výrobků v blízkosti hraničního přechodu.

Na stanovišti „malé dynamiky“ pak služební kynologové představí výcvik svých svěřenců ve vyhledávání drog, tabákových výrobků, lihu, bankovek, exemplářů CITES a v neposlední řadě zbraní a střeliva.

„Celní správa svou účastí jenom potvrzuje, jak široké spektrum bezpečnostních složek je do akce zapojeno. Jsme rádi, že je můžeme na Dnech NATO opět přivítat, navíc s jejich německými kolegy,“ uvádí Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000.

Mezi statickými ukázkami uvidí návštěvníci expozici z doby Finanční stráže Československé republiky, zajištěné padělané zboží a zboží problematiky nelegálně přepravovaných a zejména chráněných exemplářů živočichů a rostlin. Celní protidrogová jednotka představí simulaci pěstírny konopí, varny drog a i jejich účinků na člověka přes speciální brýle. Novinkou je letos mobilní zavazadlový rentgen, který bude zahrnut i do dynamické ukázky. Zpřístupněn bude velkokapacitní mobilní rentgen a velkokapacitní kontejner na přepravu zboží. 

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
AERO Vodochody AEROSPACE a.s.

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro