POTVRZENÁ ÚČAST 2024    

Zprávy

Městská policie Ostrava bude opět v akci

09.09.2021, 08:15

I v letošním roce se Městská policie Ostrava stane nedílnou součástí Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR.

Těšit se můžete nejen na společnou dynamickou ukázku strážníků z úseků hipologie, kynologie a strážníků operativního oddílu, na ukázky výcviku služebních psů, ale také na prezentační stany, ve kterých se veřejnost bude moci seznámit s prací Městské policie Ostrava. K vidění bude technika, výstroj a výzbroj, kterou strážníci využívají v rámci běžného výkonu služby.

Strážníci úseku prevence přiblíží zejména dětským návštěvníkům akce práci strážníka a rovněž představí preventivní projekty Městské policie Ostrava.

Kdo bude chtít zažít trochu vzrušení, může si vyzkoušet bezpečnou manipulaci se zbraní a své střelecké schopnosti v laserové střelnici. Děti si budou moci vybarvit obrázky s policejní tématikou a je pro ně rovněž připravena řada her, soutěží a kvízů.

  

Dynamická ukázka bude zaměřena na zásah proti rozvášněnému davu, který hrubým způsobem narušuje veřejný pořádek a nerespektuje zákonné výzvy strážníků.

Z komentované ukázky se návštěvníci budou moci mimo jiné dozvědět, jakým způsobem Městská policie Ostrava využívá koně v rámci výkonu služby a proč právě kůň je nepostradatelným a efektivním pomocníkem při zajištění místních záležitostí veřejného pořádku.

Ostravští kynologové pak se svými čtyřnohými svěřenci představí dovednosti a práci služebních psů. V rámci divácky velmi oblíbených ukázek strážník se svým psem předvedou zadržení pachatele v různých situacích, se kterými se můžou setkat v při výkonu služby. Zajímavá bude také ukázka poslušnosti psa a jeho dokonalé spolupráce s psovodem.

Pro cyklo návštěvníky budou v areálu k dispozici po celou dobu konání akce tři kolárny s celkovou kapacitou více než 10 000 jízdních kol. Provoz koláren zajistí rovněž ostravští strážníci.

Městská policie Ostrava se těší na setkání s Vámi.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
Saab AB

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro