POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

Návštěvníci si budou moci vyzkoušet první pomoc

05.09.2022, 19:35

Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil AČR nejsou akcí, kde se představuje pouze vojenská technika. Své místo zde mají i záchranné a zdravotnické instituce a organizace. Návštěvníci se můžou těšit na prezentaci Zdravotnická záchranné služby Moravskoslezského kraje, Oblastního spolku Českého červeného kříže  Ostrava, Zdravotního ústavu Ostrava či Agentury vojenského zdravotnictví.

Zdravotnická záchranná služba Moravskoslezského kraje, která patří mezi hlavní organizátory akce a podílí se i na jejím zabezpečení, dorazí se statickými ukázkami svých vozidel. Naleznete zde například sanitní vozidlo rychlé lékařské pomoci či speciální sanitní vozidlo pro převoz infekčních pacientů.

Členové OS ČČK si připravili statické ukázky techniky – sanitní vozy, technické vozidlo nebo stan Humanitární jednotky pro hromadné postižení osob. Také budou představeny veškeré aktivity spolku v podobě zdravotnické asistence na kulturních a sportovních akcích, školení první pomoci či oceňování bezpříspěvkových dárců krve.

Návštěvníci se u stanu oblastního spolku budou moci naučit základy první pomoci včetně resuscitace a prohlédnout si veškerou techniku. Statická ukázka bude navíc doprovázena fotografiemi z činnosti OS ČČK na velkoplošné obrazovce.

Agentura vojenského zdravotnictví dorazí se třemi zdravotnickými kontejnery, přičemž v každém z nich se budou nacházet odlišné ukázky – výrobna infuzních roztoků, biologicko-hematologická laboratoř a kontejner stomatologie.

Zdravotní ústav Ostrava návštěvníkům umožní udělat si test na HIV, který bude probíhat v sanitce nebo nůžkovém stanu. Stačí kapka krve z prstu a do pěti minut budete vědět, jak na tom jste. Testování je bezplatné, zcela anonymní a je určeno pouze pro zájemce starší 15 let.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
Saab AB

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro