POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

Operační vytížení omezuje potvrzenou účast

13.09.2022, 15:48

Zatímco na Letišti Leoše Janáčka Ostrava již dosedají první letošní účastníci Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR, zároveň jiní oznamují, že kvůli operačnímu vytížení svých strojů a posádek nemohou dorazit. Mimo jiné tak návštěvníci akce v areálu neuvidí alianční letoun včasné výstrahy E-3A AWACS.

"Valná většina techniky, jež se představuje na Dnech NATO, je reálně využívána k udržování naší bezpečnosti, a tak se odvoláním již přislíbené účasti kvůli aktuálním operačním povinnostem nelze vyhnout,“ uvádí Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000. „Za tyto změny se našim fanouškům a návštěvníkům omlouváme, ale věříme, že akce má stále návštěvníkům co nabídnout.“

Kromě letounu AWACS tak na mošnovské letiště kvůli operačnímu vytížení nedorazí ani dánský transportní letoun C-130J Super Herkules, americký bezpilotní letoun RQ-7 Shadow a vrtulník Black Hawk,vrtulník Sea King a hornoplošník Do-228 německého námořnictva či slovinská letadla PC-9M, která se tak nepředstaví na statické ani dynamické ukázce. Vrtulníku CH-47 Chinook pak v účasti zabránilo uzemnění těchto strojů kvůli technickým potížím.

Celý přehled odvolané techniky najdete zde.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
Saab AB

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro