POTVRZENÁ ÚČAST 2024    

Zprávy

Policie ČR zajistí bezpečnost a ukáže své schopnosti

05.09.2018, 14:08

Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil AČR by se nemohly uskutečnit bez zapojení Policie ČR, jež je jedním z hlavních organizátorů akce a která je druhou největší složkou podílející se na zabezpečení hladkého chodu akce. Její příslušníci však návštěvníkům zároveň představí své schopnosti v dynamických i statických ukázkách.

Pro konání akce je nezbytné zapojení Policie ČR do její organizace, diváci však oceňují především její vystoupení, jimiž obohacuje víkendový program, a to jak samostatně, tak ve spolupráci s dalšími jednotkami. Důkazem toho je i první z připravovaných ukázek, v rámci níž zásahová jednotka Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje společně se svými kolegy z Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje zopakuje divácky atraktivní osvobození rukojmích z autobusu, kterého se zmocnili ozbrojení pachatelé. Během tohoto vystoupení nebude chybět ani letecká podpora v podobě vrtulníku Bell 412.

„Policie ČR je nedílnou součástí organizace Dnů NATO. Vedle Armády ČR se jedná o druhou největší složku podílející se na přípravách a průběhu akce, kdy především dohlíží na udržování pořádku v areálu i průchodnost silnic v okolí letiště, a navíc se návštěvníci mohou těšit i na rozsáhlou ukázku její činnosti,” oceňuje předseda Jagello 2000 Zbyněk Pavlačík a dodává: „Dynamické ukázky policie prezentují divákům schopnosti napříč celou její strukturou, a rovněž demonstrují spolupráci s kolegy z partnerských bezpečnostních složek, a to nejen českých, ale i zahraničních.”

Tuto partnerskou spolupráci budou mít návštěvníci možnost zhlédnout v rámci dalšího dynamického vystoupení, které se ponese v duchu předvedení schopností řízení služebního automobilu v krizových situacích. V rámci něj totiž příslušníci Policie ČR společně se svými kolegy z dalších bezpečnostních složek demonstrují divácky oblíbené driftování s automobily. Zástupci oddělení služební kynologie následně představí výcvik policejních psů ve spolupráci se slovenskými a německými partnery.

V rámci statické expozice budou mít návštěvníci možnost si prohlédnout policejní výzbroj i výstroj, včetně vybavení policistů speciální pořádkové jednotky. Ta si pro diváky připravila například prezentaci speciálně upraveného vozidla Schengenbus, motorových čtyřkolek, termovizního vozidla či motorového člunu Aluanutic.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
AERO Vodochody AEROSPACE a.s.

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro