POTVRZENÁ ÚČAST 2024    

Zprávy

Policie premiérově ukáže své vrtulníky, dorazí i saský maskot Poldi

16.09.2014, 22:44

Policie České republiky se poprvé v historii Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR zapojí do letových ukázek, když představí vrtulníky EC-135 a Bell 412. Tradičně mohou návštěvníci vidět pozemní dynamické i statické prezentace a s příslušníky dopravní policie se setkat na příjezdu do areálu. Své zástupce na akci budou mít i saští policisté, s nimiž opět dorazí dráček Poldi.

Vrtulníky Letecké služby Policie ČR se na akci podílejí dlouhodobě, vždy však pouze formou monitoringu situace na okolních komunikacích či přímo v areálu. Letecké snímky slouží rovněž k výpočtu návštěvnosti akce. Poprvé se však divákům představí zblízka. "Představení policejních vrtulníků EC-135 a Bell 412 se řadí mezi ostatní významné premiéry na letošním ročníku akce, protože možnost vidět je takto vystupovat je dosti neobvyklé, ač ve zpravodajství o situaci na silnících či při pátrání po pohřešovaných lidech o nich slyšíme poměrně často," říká Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000. "Určitě tedy významnou měrou přispívají k naší bezpečnosti a rozšíří spektrum prezentovaných prostředků o další segment."

Nebudou chybět ani pozemní ukázky našich policistů. „Speciální pořádková jednotka Moravskoslezského kraje opět předvede zákrok proti chuligánům, tentokrát bude kulisou ukázky železniční vagon,“ slibuje Pavlačík. „Policisté také představí vybavení vozového parku dopravní policie." Na statické ukázce se mohou návštěvníci těšit například na Volkswagen transporter s drátěným programem a velitelské či zadýmovací vozidlo. Ve stejném prostoru bude mít svou expozici i policie Svobodného státu Sasko, která představí vozidlo poříční policie, vozidlo služební kynologie či vůz pořádkových jednotek. Nebude chybět ani maskot saských policistů Poldi, který přiblíží policii dětem.

Na akci budou zastoupeni i policisté z Polska, speciální partnerské země akce, kteří v dříve oznámené společné ukázce českých a polských zásahových jednotek zastaví pašeráky drog.

TIP: Zásahová jednotka zastaví předávku drog

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Technologies, s.r.o.

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro