POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

Půl roku do letošních Dnů NATO v Ostravě – jaké budou?

02.04.2021, 16:36

Za půl roku již budou letošní Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil AČR minulostí. Vzhledem k současným okolnostem a nejistému vývoji pandemie covidu-19 bychom chtěli zodpovědět množící se dotazy na formát letošní akce. Aktuálně však můžeme pouze načrtnout možnosti, které před námi leží.

Nacházíme se v době dosud největších restrikcí, které mají zvrátit průběh epidemie v České republice. Naplno se rozbíhá též očkování, jež dle zkušeností ze zahraničí výrazně omezuje šíření koronaviru. Do hry však vstupují i nové mutace, a to vše tak znamená velkou nejistotu predikce budoucího vývoje. Nelze se tedy divit, že byly již mnohé letošní evropské letecké akce odloženy či zrušeny. 

Děláme vše pro to, abychom k tomuto kroku nemuseli přistoupit i my, ale jaké jsou před námi další možnosti?

  1. Běžný režim – stejně jako vy, i my bychom si přáli, aby epidemie již brzy odezněla a abychom v areálu akce mohli přivítat každý den 100 tisíc návštěvníků
  2. Akce s návštěvníky dle režimových a hygienických opatření (aktuálně nejpravděpodobnější) – hromadné akce budou povoleny při dodržení určitých podmínek; může mezi ně patřit nutnost negativního testu, potvrzení o očkování, či limit počtu návštěvníků.
  3. Přenášený živý program (krizová varianta) – loni jsme se již přesvědčili, že má smysl model „pro diváky, bez návštěvníků“, kdy v areálu akce probíhá živý program, který je možné sledovat prostřednictvím televizních a internetových přenosů, a tak je toto provedení mezi zvažovanými variantami i pro letošek.
  4. Zrušení ročníku - nelze vyloučit, že nebude možné uspořádat žádnou z předchozích variant, a tak bude nutné přeložit 21. Dny NATO v Ostravě & 12. Dny Vzdušných sil AČR na rok 2022.

"Podíváme-li se na vývoj v předchozích měsících, opravdu nelze nyní říci s jistotou, jaká bude situace za půl roku," doplňuje Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000. "Vzhledem k nutným přípravám však budeme muset nejpozději v červnu tyto možnosti podstatně zúžit. V tu dobu již budou též známá pravidla pro pořádání letních hudebních festivalů a dalších podobných akcí, od nichž se budou naše úvahy odvíjet."

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
Saab AB

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro