POTVRZENÁ ÚČAST 2024    

Zprávy

SAAB pokračuje ve významné podpoře Dnů NATO v Ostravě

22.08.2014, 09:10

Společnost SAAB je již pátým rokem generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR, z kterých se i díky přispění SAABu stala největší bezpečnostní show v Evropě.

SAAB patří mezi celosvětově nejvýznamnější dodavatele obranných technologií a v České republice je nejznámější díky stíhacím letounům JAS-39 Gripen, které patří do výzbroje českého letectva. Do jeho portfolia však patří i mnohé další špičkové produkty, služby a řešení od vojenských technologií až po civilní bezpečnost a mezi zákazníky SAABu tedy nefigurují pouze armády, ale i další složky integrovaného záchranného systému či soukromé společnosti.

Návštěvníci Dnů NATO v Ostravě budou mít možnost i letos vidět právě letouny Gripen, a to jak v českých, tak maďarských barvách. Představí se také předchůdci Gripenu, a to letouny SAAB 35C Draken a AJS 37 Viggen ze Švédské historické letky, v unikátní první společné prezentaci těchto strojů v České republice, která naplno odráží kontinuitu švédské konstrukční školy.

V předchozích letech na mošnovské letiště dorazila i další letadla z produkce SAABu – unikátní stroj SAAB S100D Argus systému AWACS s radarem na hřbetu se představil staticky v ročnících 2011 a 2012, dále historické stíhací letouny AJS 37 Viggen a SAAB 105 se představily loni v letové ukázce a v roce 2012 navíc stroj SAAB 340 zajišťoval přepravu oficiální švédské delegace.

Spolupráce SAABu a Dnů NATO v Ostravě sahá až do roku 2007, účast na akci tak již patří k téměř samozřejmým aktivitám společnosti SAAB v České republice. Podpora se přitom zaměřuje i na doprovodné akce, na nichž se pravidelně setkávají vrcholní vojenští i političtí představitelé zemí nejen ze středoevropského regionu.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro